LA BONA VIDA és la suma de les actituds amb què nosaltres decidim viure-la i lliurar-nos-hi. És, en conseqüència, el resultat del conreu de les actituds positives que podem escollir en un exercici voluntari i plenament conscient, i, a més, és l’acció que se’n desprèn de manera natural i coherent. El seu autor ens dóna les claus per adoptar unes actituds positives que ens condueixin inexorablement a La Bona Vida: La vida és i serà allò que en fem, d’ella, de ben segur. I, sobretot, serà el conjunt de significats, de sentits, que nosaltres decidim donar-li.

LA BONA VIDA, és obra d’Alex Rovira. coautor dels best-sellers “La Bona Sort” i “El Laberint de la Felicitat”, i autor de “La brúixola interior” i “Els set poders”, que han obtingut un gran èxit internacional. A més de la seva faceta d’escriptor, Rovira és col·laborador setmanal a la Cadena SER, al programa “Hoy por hoy” i Catalunya Ràdio a “L’ofici de viure”. També realitza conferències arreu del món i escriu articles d’opinió per al suplement dominical del El País.

Recordem que LA BONA VIDA és editat en català per Ara Llibres i te un total 144 pàgines i la versió en castellà, ho publica Aguilar amb un total de 180 pàgines.LA TROBADA d’Enright

Fenomen editorial de l’any, ‘La trobada’ d’Enright amb traducció de Nausica Solà, guanyadora del prestigiós premi Man Booker 2007, ha permès al món descobrir una de les veus literàries més singulars que han sorgit d’Irlanda en els últims anys.

El clan Hegarty es reuneix a Dublín arrel de la sobtada mort d’en Liam, un dels dotze germans d’una família profundament esquerdada pels danys i els ressentiments del passat. Veronica rememora la relació amb el seu germà Liam, a qui l’unia una complicitat especial, tot resseguint la fina línia d’enganys, secrets i traïcions que, a través de tres generacions, han marcat els membres de la constel·lació familiar. Una novel·la evocadora, elegant, directa i plena d’humor i girs inesperats que sorprendrà a tots els qui esperem trobar un drama familiar clàssic.

LA TROBADA, és editada per Amsterdam Llibres amb un total de 239 pàgines.UNA NIT QUE NO HAVIA SORTIT LA LLUNA de Dai Sijie

L’autor de l’exitosa “Balzac i la petita modista xinesa”, Dai Sijie, s’endinsa en la història d’un manuscrit desaparegut.

Repassem el relat: L’any 1978, una jove francesa viatja fins a Beijing per estudiar xinès. Ben aviat coneix un noi, fill d’un sinòleg de gran prestigi, que no tardarà gens a revelar-li la seva preocupació més secreta: retrobar una de les parts desaparegudes d’un misteriós manuscrit, escrit en una llengua desconeguda, del qual fins a dia d’avui només ha pogut desxifrar la primera frase: «Una nit que no havia sortit la lluna». Segons explica la llegenda, Buda en persona hauria lliurat el manuscrit als seus deixebles. De la mà dels dos estudiants, podrem descobrir amb la seva lectura la increïble odissea del manuscrit, des del moment que deixa de ser a les mans de Buda fins a ser confiscat pel règim maoista.

Una aventura tragicòmica plena de girs sorprenents que confirmen Dai Sijie com un dels autors xinesos més destacats de la literatura actual.

UNA NIT QUE NO HAVIA SORTIT LA LLUNA te un total de 230 pàgines. Edita Edicions 62 i el seu autor és Dai SijiemRECEPTES PER ARRIBAR A FINAL DE MES D’Enriqueta Mercadé

Qui ha parlat de crisi?, doncs nosaltres mateixos, ara fa una estona amb un recull de novetats editorials que ens donen un conjunt de receptes per mirar de superar aquests moment difícils.I qui ens parla de nou de crisi?, doncs Enriqueta Mercadé, autora d’aquest llibre que afegim ara mateix a la nostra prestatgeria virtual radiofònica. El seu títol ja es prou explícit del que hi podrem llegir: RECEPTES PER ARRIBAR A FINAL DE MES, un llibre de cuina senzilla, barata i de qualitat.

Aquest llibre t’ensenyarà a parar la taula amb un àpat digne de reis amb el pressupost d’un servent i t’explicarà què pots fer amb el que sobri: res no es llença, tot es pot reciclar!

S’hi inclouen receptes per a tots els gustos i colors: sopes, amanides, verdures, carns, peixos, pastes, llegums, arrossos, ous i aus. I no ens oblidem de les postres casolanes més suculentes i dels petits refrigeris per matar el cuc.

Fins i tot hi trobaràs idees d’allò més bones per sorprendre els teus amics quan vinguin a sopar! Amb il·lusió i ganes de cuina podreu preparar plats de primera sense gastar gaires cèntims. Un receptari que realment mira per la teva butxaca!

Enriqueta Mercadé és la seva autora. RECEPTES PER ARRIBAR A FINAL DE MES és editat per Ara Llibres amb un total de 176 pàgines.Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova