Ho posem tot dins d’un mateix sac: la crisi, l’estalvi, el consum…, son temps difícils i per això cal buscar solució. La nostra en forma de llibre. Propostes editorials d’autoajuda per superar aquestes dificultats, tant siguin psicològiques com monetàries, n’hi han a dojo. Es per això que hem posat fil a l’agulla i hem triat un seguit de títols que poden ajudar-nos a fer més passable aquesta crisi. Solucions, alternatives i recomanacions. Son lectures per aprendre a estalviar en temps de crisi.

La primera recepta la trobem a les pàgines de “Ajuste de cuentas”, un pla per afrontar la economia familiar amb un cert toc de professionalitat i aprendre a arribar a la fi de mes sense ensurts. El seu autor és Vicens Castellano, editat Aguilar amb un total de 216 pàgines.

“Economia para Dummies”, amb un total de 448 pàgines, és una guía amb explicacions molt senzilles per entendre els principals temes econòmics que tanta influència tenen en la nostra vida. El seu autor és Sean Masaki Flynn i ens ho edita Granica.

També us recomanem: “Economía para todos” de Chen-Loh Cheung. Editat per Alienta. Aauest llibre és un manual didàctic per entendre la economia i convertir la teva llar en una empresa pròspera. Aquesta proposta literària té un total de 120 pàgines.

Afegim un seguit de títols que des de una vesant ecològica i natural, ens facilitaran el camí per entendre el consum i reduir despeses.

És el cas de “Cómo para el calentamiento glogal” de George Montbiot, editat per Rba amb un total de 360 pàgines. L’autor ens vol demostrar que poden reduir el consum energètic i d’aquesta manera, estalviar i ajudar a salvar el planeta.

D’altra banda tenim: “Carta a un joven ecologista”. Una proposta alliçonadora que explica que poden fer les institucions i els ciutadans per millorar aquesta situació de crisi. Ho podrem llegir al llibre editat per Rba amb un total de 224 pàgines. El seu autor és Enric Aulí Mellado.

“1001 remedios naturales”, és un receptari casolà molt senzill de seguir. Tot elaborat amb ingredients naturals per a poder posar solució a quasi a tot. Laurel Vukovicha és la seva autora. Pearson l’editorial i el llibre té un total de 192 pàgines.

I finalment “Tu huerto y jardín ecológicos” de Teo Gómez, editat per Océano. A les seves pàgines hi podrem trobar tot el que necessites saber per fer més productiu el teu jardí, la teva terrassa o balcó.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova