Bellprat es convertirà aquest diumenge 12 d’octubre en la primera vila-llibre de Catalunya. Aquesta iniciativa s’acull a un projecte que ja funcionava a tretze petits pobles d’Europa que té com a objectiu dinamitzar l’activitat del poble amb el llibre com a referència i punt de trobada. Una vila-llibre és un poble rural petit, d’interès històric i/o de bellesa natural, en el qual es concentren activitats econòmiques, socials, artístiques i culturals relacionades amb el llibre de segona mà, d’ocasió i d’antiquari. L’event tindrà com a eix principal la venda i intercanvi de llibres de segona mà, però també aplegarà un conjunt d’actes que bascularan sempre sobre la lectura i els llibres. Tallers, xerrades, presentacions de llibres, concerts, sortejos… configuren un programa variat i adreçat a tots els gustos i totes les edats. La inauguració serà a les 11 del matí i anirà a càrrec del popular dibuixant Joaquim Muntanyola, de 94 anys, que farà un dibuix per a l’ocasió que posteriorment serà sortejat entre els assistents.El poeta Carles Duarte clourà l’esdeveniment a les 5 de la tarda. Els beneficis obtiguts de les activitats seran donats a La Marató de TV3 d’enguany.Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio NovaFont: laveudigital.cat