LOS PAPELES DEL AGUA, és sens dubte una de les grans aportacions per aquest 2008, pel que fa la lectura. Així ho demostra que el llibre està situat entre els10 llibres més venuts a les principals llibreries catalanes i també arreu de l’estat. La seva carrera comercial va començar el passat mes de setembre i per endavant te un llarg recorregut on molts lectors és sentiran seduïts per la seva història.

Gala presenta a Asunción Moreno, una dona senzilla però difícil d’entendre. I menys quan es va convertir en Deyanira Alarcón, una escriptora que va triomfar amb les seves novel.les. Fins que una d’elles no va agradar. I arrel d’aquest fracàs, Deyanira decideix anar-se’n a Venècia per posar un punt i apart a la seva vida. En aquest llibre hi podrem llegir els seus quaderns, els papers que va escriure en aquelles contrades per entendre’s amb ella mateixa, a mida que els dies passaven, i amb ells la desídia.

En el seu diari, es reflexa a una dona que tracte de sobreviure escrivint, desprès d’haver renunciat a un “tipus de literatura que només serveix com a literatura”. Una dona, Asunción o Deyanira, que va oblidar-se de sí mateixa, quan a la fi descobreix la vida que mai havia viscut. LOS PAPELES DEL AGUA, la novel.la més personal i atrevida. La més femeninarecull la millor essència literària de António Gala. Un llibre publicat per Planeta amb un total de 45o pàgines. Podeu disposar de més informació sobre el propi autor i la seva bibliografia a la seva pàgina web: http://www.antoniogala.es/

Més novetats. L’editorial La Campana publica el llibre AUXILI PERDÓ de l’autor Fréderic Beigbeder. L’Octave, el publicitari i protagonista d’un altre llibre d’èxit titulat: “13,99€”, té ara l’encàrrec d’una agència de maniquins, que el portarà anar fins a Russia. En aquelles terres té l’objectiu de trobar la noia a la qual totes les dones voldrien assemblarse. En resum, aquest llibre és una denuncia de la tirania de la joventut i la dictadura de la bellesa. Editat per La Campana: AUXILI PERDÓ, te un total de 258 pàgines.

A partir d’ara ja disposem de la primera traducció al català del clàssic de Charles Dickens: EL CASALOT. A les seves pàgines podrem llegir la història del orfes Ada, Richard i Esther, i també la de John Jarndyce, el seu tutor, propietari de l’edifici conegut com El Casalot. Un clàssic literari que barreja sàtira, tragèdia i intriga policíaca, en una de les millors obres de la novel.la europea. Charles Dickens ho va escriure, i ara ho podrem llegir en català, gràcies a l’edició que n’ha fet Destino, amb un total de 1120 pàgines.

Menor volum de pàgines, unes 500 per aquesta novetat que publica Planeta. Un recull de cartes, la majoria inèdites, que la Mare Teresa de Calcuta va escriure als seus confidents més propers durant 60 anys. En aquestes cartes hi podrem llegir la desolació que li produïa sentir-se rebutjada per Déu i les seves reflexions al voltant dels seus objectius en aquesta vida. Interessant proposta de lectura, de Planeta, titulada: MADRE TERESA. VEN, SE MI LUZ. L’autor d’aquest recull de cartes de la religiosa, ha estat Brian Kolodiejchuck.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova