El filòsof i escriptor basc Fernando Sabater ha estat el guanyador de la 57a edició del Premi Planeta de Novel.la amb LA HERMANDAD DE LA BUENA SUERTE, mentre que l’escriptora de Ciudad Real Angela Vallvey, va quedar finalista amb MUERTE ENTRE POETAS. El guardó es va entregar la nit del dimecres en el decurs d’un sopar multitudinari al Palau de Congressos de Catalunya.

El guanyador, Fernando Sabater ja va ser finalista del Planeta, ara fa 15 anys. L’obra guanyadora LA HERMANDAD DE LA BUENA SUERTE, es va presentar sota el nom fals de LA CURVA DEL PARDO, amb el pseudònim Patricio. Novel·la ambientada en el món de les curses de cavalls, el seu autor coneix bé aquest ambient per que es afeccionat a les curses cavalls i a les travesses i a més ha tractat aquest tema en altres llibres, com ara A CABALLO ENTRE MILENIOS. La seva bibliografia aplega fins a un total de 45 llibres. Sabater també és conegut per les seves facetes polítiques, principalment per ser molt bel·ligerant contra els nacionalismes en general i el basc i el català en especial.

D’altra banda, la finalista Angela Vallvey amb l’obra MUERTE ENTRE POETAS , que va presentar amb el títol LAINOCENCIA DE LOS BARBAROS i amb el pseudònim Barfleur, presenta a un poeta que a més és detectiu aficionat, que acut a una reunió poètica que te lloc a Toledo, on coneix a gran figures de la lírica espanyola contemporània. Un argument a trets detectivescos.

Angela Vallvey, nascuda a Ciudad Real l’any 1946, va rebre l’any 2002 el Premi Nadal, també convocat per Planeta, amb l’obra LOS ESTADOS CARENCIALES.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova

Font: diari El Punt