Michael Crichton, l’escriptor nord-americà ha mort de manera sobtada aquest dimecres 5 de novembre a l’edat de 66 anys, malgrat que feia temps que lluitava contra el càncer que patia. Crichton era un cotitzat autor de grans novel.les d’èxit, bona part d’elles portades al cinema i la televisió. En aquest sentit, l’obra més coneguda i desprès del seu pas per la pantalla gran, és “Juràsic Park”, però n’hi ha d’altres com “La amenaza de Andrómeda”, “Congo”, “Esfera”, “Un mundo perfecto” i “Twister”.

No hi ha cap mena de dubte que el traspàs al cinema de dotze de les setze novel.les que va escriure, el van popularitzar amb la venta de més de 100 milions d’exemplars de la seva producció literària. Però la televisió també va rebre els fruits de la seva escriptura. La sèrie “Urgencias”, estrenada als Estats Units l’any 1994, el va fer pujar del tot a l’Olimp de l’èxit.

Michael Crichton, nascut a Chicago l’any 1942, va estudiar medicina abans de dedicar-se per complet al món del llibre. Les novel.les de misteri, trepidants i amb molta acció i la gran majoría amb un tractament científic, el van avalar com autor de grans “best-sellers”. Es va casar cinc vegades i s’en va separar quatre abans de conèixer la seva dona actual, que ha declarat que: “tot i la malaltia contra la qual lluitava, la mort ha arribat de manera imprevista”.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova
Font: diari Avui – El Periòdico de Catalunya