L’obra completa del responsable de la normativa moderna de la llengua catalana, Pompeu Fabra (1868-1948), serà publicada en una sola edició. la seva obra que fins ara que estava dispersa, serà editada en una recopilació de nou volums, dels que ja s’han posat a la venta quatre lliuraments.

Aquests primers reculls inclouen les gramàtiques que es van fer del 1891 al 1946. També contenen la gramàtica francesa del 1919 i l’anglesa del 1924, juntament amb una sèrie d’articles tècnics publicats entre el 1887 i el 1926. A més, s’hi poden consultar discursos i articles de temes sociolingüístics i els pròlegs de diverses obres, així com les “Converses filològiques”.

La resta de volums, que encara no estan disponibles, recullen pròlegs a diverses obres, la “Gramàtica catalana” de l’Institut d’Estudis Catalans i la gramàtica pòstuma. També hi ha les “Normes ortogràfiques” del 1913, el “Diccionari ortogràfic” i els fragments conservats del “Diccionari de la llengua literària”, així com el “Diccionari general de la llengua catalana” del 1932. El novè i últim volum conté l’epistolari, la biografia i la bibliografia de Pompeu Fabra, així com els índexs generals de l’obra.

Aquesta recopilació s’ha realitzat gràcies al conveni establert entra la Generalitat de Catalunya, el Govern Balear i l’Institut d’Estudis Catalans.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova