PA AMB XOCOLATA de Teresa Roig

l’escriptora igualadina Teresa Roig, nascuda l’any 1975 ens convida a llegir la seva segona novel·la, desprès de l’èxit que ha suposat la seva primera aportació literària L’HERÈNCIA DE HORST, editada el passat 2007. PA AMB XOCOLATA és el títol d’aquesta novetat que a partir d’avui afegim a la prestatgeria de novetats del programa.

És tracta d’una novel·la d’intriga situada a Agramunt durant la Guerra Civil. Un aviador italià s’estavella prop del poble i perd la consciència. El troba un nen que l’ajuda a recuperar la memòria. A través de les seves converses descobrim el passat tèrbol de l’aviador, les revenges, les pors i les lluites entre els diferents habitants d’un poble petit durant una època difícil. Una antiga fàbrica de xocolata segella l’amistat entre els dos protagonistes i els ajuda a mantenir la il·lusió pels petits plaers de la vida. Una història humana d’herois anònims que enamorarà als fans de novel·les com El pacient anglès o pel·lícules com Cinema Paradiso.

I pels que voleu retrobar la primera novel·la de Teresa Roig, L’HERENCIA DE HORST, us direm que aquesta va suposar el seu debut el passat any 2007. la seva editorial li va suggerir que investigués al voltant de la presència d’agents nazis a la Barcelona dels anys quaranta. A partir d’aquest fet real, l’escriptora igualadina va crear un relat on barreja els registres històrics, psicològics i d’intriga. Una jove descobreix el passat nazi del seu avi i provocada per aquesta curiositat i el temor a heretar “aquest mal”, començarà a tirar de la corda de la seva pròpia història familiar.

Tant PA AMB XOCOLATA com L’HERÈNCIA de HORST, son editats per ARA LLIBRES.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova