Un total de 60 persones han participat enguany al concurs de Contes a la ràdio, que convoca Ràdio Nova, l’emissora municipal de Vilanova del Camí. Tot i que la xifra és similar a la d’altres anys, en aquesta onzena edició, ha estat especialment important la participació dels adults, que han arribat a la dotzena.Els més petits, com sempre han estat els menys mandrosos. A la categoria Infantil s’hi han presentat 38 contes repartits en tres nivells: 1r i 2n de primària, 3r i 4t; i 5è i 6è, nivell en el que s’han registrat 21 narracions. A la categoria juvenil, la participació ha tornat a ser escassa. Malgrat que aquest any, es van introduir alguns ajustos pel que fa als nivells i a la dotació dels premis, s’ha aconseguit mantenir el nombre de participants, que tot just han arribat a la desena.

Ara, el Jurat, té un dies per llegir i valorar les narracions. El veredicte del Jurat es farà públic el proper 19 de desembre, en el decurs d’un acte festiu que començarà a les set de la tarda a Can Papasseit i que aquest any comptarà amb l’actuació de l’Ós Mandrós. Un narrador oral que juga amb les històries i les maneres de contar. Serà una actuació per a nens, nenes i adults en els que tothom és alternativament oient i narrador.

L’acte s’acabarà amb un petit berenar obert a tots els assistents.

El Jurat del concurs està integrat, com en altres edicions, per la bibliotecària de Vilanova del Camí, Teresa Mas Fontcuberta, l’escriptor i periodista igualadí, Pep Elias, i la també periodista i escriptora Mireia Rubio, en representació de Ràdio Nova.