ESPERADME EN EL CIELO de Maruja Torres“Esperadme en el cielo” és el fruit literari del procés dolorós que l’autora barcelonina, Maruja Torres, no va poder pair arran de la desaparició dels seus companys, també escriptors, Terenci Moix i Manuel Vázquez Montalbán. A la novel·la, guanyadora de l’últim Premi Nadal, Torres es reuneix en un món fictici i ambientat en el barri barcelonès del Raval, amb Moix i Montalbán, als quals fa reviure per rememorar el passat però també perquè els dos desapareguts ajuden l’autora a resistir els embats de la vida. La llavor del llibre neix poc després de morir Terenci Moix i Manuel Vázquez Montalbán perquè “no podia suportar-ho i parlava amb ells pels corredors de casa meva”. Reconeix que “mirava pel·lícules de romans i egipcis i mentre ho feia col·locava la foto del Terenci i al Montalbán li cuinava”, tot i que deixa molt clar que “no estava boja, estava desesperada”.

La novel·la serveix a Maruja Torres per fer memòria amb els dos difunts i recordar moments que havien compartit però també perquè els desapareguts fan que s’adoni de la importància d’aprofitar el temps: “És molt fort si tens seixanta anys i encara no t’has adonat que la vida dura poc i que cal aprofitar-la i cal que arribin uns amics que ja no tenen la possibilitat de fer-ho perquè et diguin que t’espavilis”.

Maria Dolors Torres Manzanera, més coneguda com Maruja Torres va nèixer a Barcelona l’any 1943. Torresés periodista i escriptora catalana. Començà la carrera periodística en el diari La Prensa de Barcelona. Posteriorment treballà per a mitjans com “La Prensa”, Garbo o Fotogramas. El 1981 es traslladà a Madrid, on treballà per a diaris com El País o Diario. Ha rebut el Premi Francisco Cerecedo de Periodisme i Víctor de la Serna l’any1990. Premi Ernest Hemingway de l’Associació de Corresponsals Estrangers. L’any 2000 va guanyar el Premi Planeta per la seva novel·la Mientras vivimos. L’octubre de 2004 va rebre per la seva tasca al diari El País el Premi Manuel Vázquez Montalbán de Periodisme, concedit ex aequo amb la russa Anna Politkóvskaia. El 2004 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi. “Esperadme en el cielo”, és editat per l’editorial Destino amb un total de 192 pàgines i ara mateix està situat en tercera posició del llistat dels més venuts de ficció en castellà en al setmana del 4 al 10 de febrer.

LA CRISIS NINJA Y OTROS MISTERIOS DE LA ECONOMIA MUNDIAL de Leopoldo Abadía Si encara no ho tens clar que és el que passa amb l’economia, la crisi, la situació per la que ara ens trobem, tenim el llibre amb les claus més concretes per saber més. La crisis ninja y otros misterios de la economía actual, hi podrem llegir de manera planera y entenedora que, fins de les pitjors situacions es pot sortir bé i a més treure bones solucions. Tot això posant bona cara al mal temps i sense perdre mai el sentit de l’humor.

Peró a tot això hi ha preguntes a fer: ¿com és possible que un fet que te lloc a Illinois, als Estats Units, pugui afectar de sobte a la nostres butxaca? ¿que té de semblant l’economia de la nostra llar amb els llunyans Pressupostos Generals de l’Estat? ¿Que té que veure amb tota aquesta situació, l’ètica i la decència?

Des de un poble imaginari, San Quirico, envoltat d’una realitat quotidiana, un veï, un gos i un petiroig, el seu autor l’economista Leopoldo Abadía, dona resposta a aquestes preguntes i altres en el seu propi estil. Peró qui és aquest economista que ara mateix està present en tots els mitjans promocionant el seu llibre?

Leopoldo Abadía, anomenat ara el nou guru de l’economia, te actualment 75 anys, te 12 fills i 35 nets. Ingenier industrial i ex professor de política d’empresa de IESE durant 31 anys. A més de ser president del Grup Sonnenfeld. Diu que no sap res d’economia i que tot va començar en el.laborar un diccionari sobre l’actual crisis financera per entendre-la ell mateix.

Si voleu tenir més referència al seu treball i més dades sobre aquesta novetat editorial, us convidem que visiteu el seu bloc a internet: leopoldoabadia.com Per cert que ara mateix i des de fa 4 setmanes, és el llibre líder de vendes en l’apartat de llibres de no-ficció. Llibre editat per Espasa amb un total de 224 pàgines.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova