La Biblioteca de Vilanova del Camí va rebre més de 29.000 visites durant l’any 2008. Segons les dades que han fet públiques des de l’equipament, el servei ha tingut un centenar d’usuaris diaris i també cada dia s’han fet un centenar de préstecs de diferent material: llibres, revistes, pel·lícules o CD.
Les xifres de l’any 2008 també ens demostren que el nombre total de persones usuàries augmenta. I és que, en un any, s’han fet 323 nous carnets de biblioteca, una mitjana d’un carnet per dia.Pel que fa al tipus de material, els llibres per adults continuen sent el fons més sol·licitat. Durant tot el 2008 es van fer més de 9.500 préstecs d’aquest tipus. El segueix el fons de vídeo, amb un total de 5.478 préstecs de reportatges i pel·lícules, tant per a adults com per a infants. En tercer lloc, el fons més sol·licitat és el de llibres infantils (4.752 préstecs). I molt a prop trobem també la consulta de revistes (4.216 préstecs a l’any). En un altre ordre de serveis, però també molt sol·licitat cal parlar de l’ús d’Internet. Les estadístiques registren 8.498 usos d’aquest servei durant tot l’any 2008. Tal i com mostra el nombre de material, la població adulta és la més assídua al servei de préstec bibliotecari, seguida del públic infantil, el jovent i la gent gran.

Una altra de les dades pel que fa al balanç de l’any 2008 és el nombre d’activitats que s’han fet a la biblioteca; gairebé una cinquantena, entre les quals destaquen les visites escolars i les tertúlies literàries.Font: vilanovadelcami.netJosep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova