EL SILENCI de Gaspar Hernández.

Tothom, ja sigui famós o no, culte o no, arriscat o no, o tingui una professió que no sigui literària, pot tenir les portes obertes a publicar un llibre. Això si, si es que el que ha escrit es prou interessant i ha cridat l’atenció d’algun editor.

Els radiofonistes, o periodistes que treballen en el món nostres de la ràdio, no estan exempts de publicar les seves històries. Aquest és el cas de Gaspar Hernández, periodista amb una amplia trajectòria en diversos mitjans de comunicació. Actualment dirigeix el programa vespertí de Catalunya Ràdio, “L’art de viure”, dedicat al creixement personal,psicologia pràctica i nova espiritualitat. Hernández acaba de publicar EL SILENCI, editat per destino, amb un total de 224 pàgines.

A més amb aquesta novel.la ha estat guanyador de la darrera edició del Premi Josep Pla. Un dels premis literaris més matiners, ja que es fa lliurament la nit de Reis.

El seu argument presenta a un periodista de ràdio que està establert a Barcelona i que rep una inesperada petició d’una amiga que és professora de meditació i viu a Formentera. Ella pateix un tumor cerebral, i li proposa que l’ajudi en un exercici per curar-se de la seva malaltia, el qual consistiria que ell la vetllés al llarg d’una nit en què estaria adormida amb un somnífer. Al llarg d’aquest temps, el protagonista i narrador hauria de dur a terme un monòleg en què la seva veu assolís una vibració especial, i que clouria amb un controvertit «acte final». Malgrat els seus dubtes, ell es disposa a ajudar-la.

Obra que combina ficció i fets reals, aquesta original novel·la aborda el debat sobre la polèmica auto curació que proposa la medicina alternativa, la qual té els seus fonaments en l’auto ajuda.

ULLS VERDS de Marc Pallarés

Us presentem una altra novel.la de ficció que també ha estat guardonada amb el Premi Fiter i Rossell de novel.la. L’obra en qüestió es titula ULLS VERDS i el seu autor és Marc Pallarés.

El llibre publicat per Columna amb un total de 216 pàgines ens fan viure a través de les seves lletres la història personal del matrimoni format per Maties i l’Esperança. Amb només vint anys el matrimoni, abandona el seu poble poc després d’acabar la Guerra Civil. Els han arribat rumors sobre les intencions dels nous dirigents: sembla que tota persona no afecta al règim serà perseguida, i a en Maties, tot i haver-se mantingut al marge, se’l coneix per les seves idees pròximes a la República.

La parella travessa Catalunya de sud a nord i, seguint la costa, arriba a Marsella, on s’embarca a un vaixell en direcció a Veracruz (Mèxic). Uns amics també emigrats allà els ajuden a instal·lar-se. El matrimoni s’hi estableix i tenen una filla que voldrà conèixer les arrels de la seva família i tornar als seus orígens.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova