La Biblioteca de Vilanova del Camí organitza una nova sessió del seu “Club de lectura”. La nova cita serà el 3 d’abril a partir de dos quarts de quatre de la tarda. El llibre objecte de comentari serà una de les obres teatrals del director, escriptor i actor Fernando Fernán Gómez, “Las bicicletas son para el verano”. La sessió tindrà aproximadament una durada d’una hora i serà dirigida per la filòloga i dinamitzadora de la lectura, Montserrat Farrés.

Las bicicletas son para el verano”, es una obra de teatre original de Fernando Fernán Gómez. Va ser escrita durant al dècada dels anys 70 i el 1978 va aconseguir el Premi “Lope de Vega” per aquesta obra.

Posteriorment es va popularitzar gràcies a la versió feta per al cinema, dirigida pel director Jaime Chavarri, l’any 1984. En el papers principals: Amparo Soler Leal, Agustín González, Victória Abril i un molt jove Gabino Diego.

El seu argument està ambientat durant l’estiu de 1936, moment que esclata la Guerra Civil Espanyola. A la capital de l’Estat, la família formada per Don Luis, la seva esposa Dolores i els seus fills, Manolita i Luisito, comparteixen la quotidianitat de la guerra amb la seva criada i els veïns de la finca. Luisito, malgrat haver suspès les seves assignatures a l’escola, vol que el seu pare li compri una bicicleta.

Peró la situació obliga a deixar la compra de la mateixa en millors moments. Aquest endarreriment, com la pròpia guerra, durarà més del que s’esperen. Els exemplars d’aquesta obra es poden recollir al taulell de prèstecs de la Biblioteca vilanovina, al carrer Mare de Dèu de Núria 1, on també és pot fer la inscripció gratuïta per participar en aquest “Club de lectura”.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova