Diverses localitats de parla catalana han celebrat aquest dissabte el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura de diversos poemes per part d’autors locals. La iniciativa té com a objectiu difondre aquesta forma d’escriptura literària i estimular-ne la lectura. L’acte està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Unesco de Catalunya.

També ha comptat amb la col.laboració del Servei Català de Trànsit, que ha editat un opuscle amb un poema del menorquí Ponç Pons, que s’ha traduït a més de 20 llegües i s’ha distribuït tot el cap de setmana a les àrees de servei de les autopistes de tot el país.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha declarat durant la celebració d’aquesta diada: “…que la poesia al nostre país té una gran vitalitat, però que cal trencar el tòpic que és difícil i costa d’entendre”. I


Entre els actes celebrats destaca el recital de Núria Martínez al Palau Robert de Barcelona, el de Manuel Forcano a Manresa, el d’Albert Roig a Tortosa o el de Núria Candela recitant Maria Mercè Marçal a Torregrossa, al Pla d’Urgell. En alguns casos les lectures han anat acompanyades d’actuacions musicals.

Altres poblacions on també s’han recitat poemes han estat Tarragona, Reus, Lleida, Manresa, Sitges, Cerdanyola, Figueres i València.

Font: 3cat24

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova