LA SOLITUD DELS NOMBRES PRIMERS de Paolo Giordano

l’autor italià Paolo Giordano afegeix un nou volum a la seva col·lecció de llibres amb la publicació que li ha suposat rebre el Premi Strega, es tracte de LA SOLITUD DELS NOMBRES PRIMERS, editat per Edicions 62, dins de la col·lecció El Balancí, amb un total de 310 pàgines i amb traducció de Anna Casassas.

El protagonista d’aquesta novel·la és en Mattia. Un personatge que après que entre els nombres primers n’hi ha alguns que són especials. “Els nombres primers són divisibles només per la unitat i per els mateixos. S’estan al seu lloc en la infinita sèrie dels nombres naturals, enclosos igual que tots entre dos més, però un pas enllà respecte als altres”.

Els matemàtics els anomenen primers bessons. Aquests són parelles de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix tocar-se realment. En Mattia pensava que ells i l’Alice eren així, dos primers bessons, sols i perduts, propers però no pas prou per tocar-se realment. A ella, però, no l’hi havia dit mai.


TANT DE BO FOSSIS AQUI de Francesc Miralles

Pels que sou romàntics de mena, tenim a les nostres mans un llibre interessant tant pel seu argument com per la seva escriptura, creació literària de l’autor Francesc Miralles.

A les pàgines de TANT DE BO FOSSIS AQUI, viurem la història de Daniel, un arquitecte d’èxit. Daniel és abandonat de forma sobtada per la seva promesa. En ple naufragi personal, escolta el disc que li ha regalat l’única amiga que conserva de la universitat i, misteriosament, les lletres de les cançons coincideixen de manera sorprenent amb la seva pròpia biografia.

Decidit a conèixer la cantant del disc, amb qui sembla compartir tantes coses, es trasllada a París rere la falsa identitat d’un periodista musical. A poc a poc anirà descobrint que la coincidència entre el disc i la seva vida no és cap casualitat, i un secret llargament silenciat ho canviarà tot. TANT DE BO FOSSIS AQUI és obra de Frances Miralles. Edita Ara Llibres.


ON T’AMAGUES?, de Mary Higgins Clark

Una de les escriptores més renombrades de l’escenari literari mundial més reconegudes pels seus relats de misteri i intriga, Mary Higgins Clark, afegeix un nou títol per ser llegit. ON T’AMAGUES?, és el títol a tenir en compte alhora de triar una interessant proposta pel nostres temps de lleure.

A més ens ofereix una intriga fascinant que ens mantindrà amb l’ai al cor fins a l’última pàgina. Un argument que a més està basat en un fet real. Fa deu anys que el jove Charles Mack MacKenzie va desaparèixer sense deixar rastre pocs dies abans de la seva graduació a la Universitat de Columbia. Ningú no sap per què va marxar ni a què es dedica. Ni tan sols la seva família sap on és. L’únic contacte que al llarg dels anys han pogut mantenir amb ell és una trucada anual pel Dia de la Mare. Ara , Carolyn, gairebé una nena quan el seu germà Mack va fugir, ha decidit localitzar-lo sigui com sigui.

ON T’AMAGUES?, original de Mary Higgins Clark és presentat per Edicions 62.

Josep Maria Solé – “Vols Llegir?” – Ràdio Nova