L’escriptora María del Socorro Tellado López, coneguda com Corín Tellado, ha mort a l’Hospital de Cabueñes, a Gijón. L’autora, la més llegida en espanyol després de Miguel de Cervantes, havia nascut a Viavélez, a Astúries, l’abril del 1926. Corín Tellado va publicar més de 4.000 novel·les romàntiques, de les quals s’han venut 400 milions d’exemplars.

Nascuda a Astúries, Corin Tellado va passar la infància i l’adolescència a Cadis. Allà, el seu quiosquer la va posar en contacte amb l’editorial per a qui va publicar el primer llibre, Atrevida Apuesta, l’any 1946. Ja d’aquella novel·la, se’n van fer 36 reedicions. I el filó no va parar. Van venir de seguida petites històries, de menys de cent pàgines, que es publicaven setmanalment, i que van arribar a tenir una tirada de 750.000 exemplars. Sempre amb les dones com a protagonistes. Els seus amors i els seus desenganys arribaven fins al límit que tolerava la dictadura.

El 2007 el govern asturià va retre un homenatge a l’escriptora amb una exposició sobre la seva obra.”Algú havia de fer novel·les d’amor. No sóc romàntica ni somiadora ni visionària, però algú havia de fer novel·les d’amor”, va afirmar l’autora durant l’obertura de l’exposició “Corín Tellado. 60 anys de novel·la d’amor”.

Malgrat el seu delicat estat de salut, que des del 1995 l’obligava a sotmetre’s a tres sessions de diàlisi per setmana, Tellado ha seguit escrivint fins al final, encara que ja no s’enfrontava a la màquina d’escriure i dictava els relats a la seva jove.

El 2002 l’editorial Suma de Letras va decidir reeditar alguns dels seus títols més significatius, que prèviament havia publicat amb l’editorial Bruguera. La prolífica autora havia acabat pocs dies abas de la seva mort, la seva última novel·la per encàrrec de la revista “Variedades”, amb la qual col·laborava des de feia molts anys.

Josep Maria Solé – “Vols Llegir?” – Ràdio Nova