Vilanova del Camí ha celebrat aquesta diada de Sant Jordi amb gran afluència de públic infantil i familiar. Can Papasseit va acollir per segon any consecutiu, les parades de llibres i roses dels comerços i entitats locals. Al matí, molts escolars van visitar la fira, però no va ser fins ben entrada la tarda que es va animar l’ambient festiu i sobretot comercial.La Llibreria La Pau i la Huguet, amb estant a la plaça de Can Papasseit han confirmat les previsions que s’havien fet del Sant Jordi 2009. La bonança climàtica va propiciar una bona jornada de vendes malgrat la crisi que ens amenaça. També es van complir els pronòstics dels títols més venuts: El primer llibre de la trilogia d’Stieg Larsson, Els homes que no estimaven les dones va ser un dels títols més venuts que ha compartit èxit amb Anatomia de un instante de Javier Cercas, o el món sobre rodes d’Albert Casals.
Els llibreters estan satisfets d’aquesta jornada en la que les vendes suposen entre el 60 i el 70% del volum total de l’any.

També les floristeries, Iris i Jara, presents a la fira, s’han mostrat satisfetes pel que fa les vendes malgrat la crisi. La rosa freedom, la vermella de tota la vida, ha estat la més demandada potser, com diuen Domingo Martínez i Antonia Marín, pel seu preu, 4€, el més econòmic. Les roses envellutades o les multicolors, un xic més cares però assequibles, han estat també força sol·licitades. I els més generosos, també han comprat roses de disseny, més sofisticades i treballades per les que han pagat entre 50 i 60€.

Tot i així, tant Marín com Martínez, de Jara i d’Iris, respectivament, feien aquest matí a l’emissora municipal una crítica als venedors ambulants i a les entitats i comerços que també venen roses el dia de Sant Jordi. Antonia Marín, assegura que els professionals que treballen al sector de les flors pateixen un intrusisme impossible d’aturar que els perjudica enormement.

Segons la propietària d’ Art Floral Jara, la solució podria passar perquè les entitats, o altres comerços del municipi, oferissin, el dia de Sant Jordi altres productes alternatius a la rosa natural com els punts de llibre, o flors de paper, roba, vidre, xocolata o qualsevol altre material que evitaria “la competència deslleial”. I és que les vendes que les floristeries fan el dia de Sant Jordi representen uns ingressos molt importants que compensen els de mesos fluixos com els de gener, febrer o març.

També les entitats presents a la mostra, una desena, han fet una valoració positiva d’aquest Sant Jordi.Font: Serveis Informatius de Ràdio NovaJosep Maria Solé – “Vols Llegir?” – Ràdio Nova