Stieg Larsson s’ha fet mundialment conegut després de la seva mort, el 2004. L’escriptor suec ha aconseguit ser un dels autors més llegits gràcies a la sèrie “Millenium”. La novel·la “La reina al palau dels corrents d’aire” és la que en completa la trilogia, de la qual només a Espanya se n’han venut un milió d’exemplars. El llibre sortirà a la venda el 23 de juny en català i en castellà.

“La reina al palau dels corrents d’aire” la tornen a protagonitzar el periodista Mikael Blomkvist i la “hacker” bisexual Lisbeth Salander. Aquesta obra completa la sèrie que es va iniciar amb “Els homes que no estimaven les dones” i “La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina”.

Aquesta nova novel·la de Stieg Larsson, editada, com les altres, uns dies després de la seva mort, arribarà als prestatges de les llibreries el 23 de juny. Serà tot just un mes després que s’estreni a casa nostra la versió per al cinema d”Els homes que no estimaven les dones”, i que ja s’ha estrenat a Suècia, a Dinamarca i a Noruega.

Stieg Larsson s’ha convertit en un fenòmen literari amb més de dotze milions d’exemplars venuts a tot el món, un milió dels quals a Espanya.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” -Ràdio Nova