La Biblioteca de Vilanova del Camí fa tres propostes de lectura per aquest mes de maig per a tots els públics. Per als amants del manga: Maison Ikkoku, de Rumiko Takahashi. Per als més petits: Un petó de mandarina d’Eulàlia Canal i per als adults: La venedora d’ous, de Linda de Cirino.

El primer dels Clubs de Lectura està previst pel proper divendres, 8 de maig i està adreçat als apassionats pel món manga. La lectura triada per aquesta ocasió és Maison Ikkoku de Rumiko Takahashi. Es tracta d’una obra de culte que, en to de comèdia, relata les relacions entre un jove estudiant i l’encarregada de la residència on s’està. Maison Ikkoku ha tingut un gran èxit arreu del món i se n’ha fet una sèrie per a la televisió. El club de lectura manga juvenil es farà a les sis de la tarda i estarà moderat per Daniel Río, documentalista i expert en el món del manga.

Una altra de les propostes de la Biblioteca vilanovina ens emplaça al 22 de maig. La lectura que es proposa és una magnífica història d’un primer amor, plena de poesia i d’imaginació “Un petó de mandarina” d’Eullàlia Canals. Aquest llibre, guanyador del Premi Barcanova de Literatura infantil i juvenil i Atrapallibres 2007, narra la magnífica història d’un primer amor, plena de poesia i d’imaginació. El Club de Lectura començarà a les sis de la tarda i serà moderat per Cristina Llobet, mestra i especialista en biblioteques escolars i literatura infantil.

La darrera proposta del mes de maig està programada per al dia 29. En una doble sessió del club de lectura, una a dos quarts de quatre i una altra a dos quarts de vuit del vespre, es comentarà el llibre La Venedora d’ous de Linda De Cirino, una novel·la agredolça ambientada al sud d’Alemanya durant els primers anys del nazisme. El club estarà moderat per Montserrat Farrés, filòloga i dinamitzadora de la lectura.

Els llibres es poden passar a recollir pel taulell de prèstecs de la Biblioteca vilanovina a la Plaça Can Papasseit, així com també en el mateix taulell es pot formalitzar la inscripció gratuïta per participar-hi.

Font: Serveis Informatius – Ràdio Nova

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” -Ràdio Nova