L’escriptor uruguaià Mario Benedetti ha mort aquest diumenge a Montevideo als 88 anys, segons han informat fonts pròximes a la seva família. Benedetti, que arrossegava un delicat estat de salut, ha mort al seu domicili. Autor de més de 80 llibres de poesia, novel·la, contes i assajos, així com guions de cinema, la seva última obra publicada havia estat el poemari “Testigo de uno mismo”, presentat l’agost de l’any passat. Actualment, treballava en un nou llibre de poesia el nom provisional del qual era “Biografía para encontrarme”.

Benedetti ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Internacional Menéndez Pelayo l’any 2005, el Premi Iberoamericà José Martí l’any 2001 i el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana l’any 1999.

L’autor havia estat donat d’alta de l’hospital el 6 de maig passat després de passar dotze dies ingressat en agreujar-se-li una malaltia intestinal crònica i l’any passat també havia patit diversos problemes mèdics.

Josep Maria Solé – “Vols Llegir?” – Ràdio Nova