L’ULTIM HOME QUE PARLAVA CATALÀ de Carles Casajoana.

Lectura recomanable amb el darrer Premi Ramon Llull de novel·la 2009 amb una dotació de 90.000 euros. Es tracte de L’ULTIM HOME QUE PARLAVA CATALÀ, obra original de l’escriptor i actual ambaixador de l’Estat Espanyol a Regne Britànic Carles Casajoana.

A les seves pàgines podrem llegir un cas de setge o mobbing immobiliari que en ser la víctima un escriptor, es converteix en un setge a la literatura. Una història sobre la vida que fan dos novel·listes catalans. Un que escriu en castellà i l’altre en català, i que defensen l’opció que han triat.

A la pregunta de si mai desaparegués el català, ¿com seria l’últim home que parlés el català?, la primera resposta la tenim amb Miquel Rovira, escriptor que dedica tota la seva capacitat creativa a respondre aquesta pregunta. Aquest autor s’imagina una Catalunya en què el català ha desaparegut i n’ìnvestiga les causes, com si es tractés d’una novel·la policíaca. Hi ha una víctima, el català, un investigador, que és un professor nord-americà que vol aclarir les raons de la desaparició de la llengua, i un testimoni, l’últim home que parla català.

Llibre editat per Planeta amb un total de 202 pàgines.

ANGELS I DIMONIS de Dan Brown

La setmana passada, aquest programa va fer referència sobre la recomanació de la versió en format butxaca de “Àngels i dimonis” de cotitzat escriptor de berst-sellers Dan Brown, l’autor de “El Codi da Vinci”. El motiu ha estat l’estrena als cinemes de casa nostra i d’arreu del món de la anomenada continuació del “Codi”, però hem de tenir en compte que no es tracte d’una segona part, ja que “Àngels i dimonis” és anterior i va ser la primera novel.la de Brown, protagonitzada pel simbolista Robert Langdon, que de nou en aquesta versió feta per al cinema està protagonitzada per l’actor nord-americà Tom Hanks.

Langdon es trasllada en aquesta ocasió a Suïssa per investigar un estrany criptograma que ha aparegut en el cadàver del Fisic Leonardo Vetra. Aquesta investigació el portarà a viatjar fins a Roma, on descobrirà una antiga lluita entre l’Església catòlica i la secta dels Il.luminats. Per ser més exactes, pels Il.lumiatti. A diferència del “Codi da Vinci”, aquest “Àngels i dimonis” te un ritme més trepidant. Compta amb un bon grapat d’assassinats a la capital italiana.

Pels que volgueu fer-vos amb un exemplar del llibre, abans o desprès de veure la versió del cinema, a la vostra elecció, recordeu que hi ha una versió en format econòmic editat per LaButxaca amb un total de 608 pàgines.

Per cert, us fem esment de nou que Dan Brown tindrà al mercat de venda al setembre i que és publicarà al nostre país a finals d’any, d’una nova novel.la protagonitzada per Robert Langdon, sota el títol de The Lost Symbol (El darrer símbol), i de la qual encara no es coneix amb detall el seu argument.

PEP GUARDIOLA. DE SANTPEDOR A LA BANQUETA DEL BARÇA. TOTES LES CLAUS DEL SEU ÈXIT. De Jaume Collell

Ara només cal guanyar la Champions i el Barça haurà fet història. Si és així, el club barcelonista haurà aconseguit una de les seves millors temporades de la seva història. El triplet amb la Copa del Rei, la Lliga i finalment, esperem que es faci amb al Champions. Però cal ser reservats i fins que no estigui al sac i ben lligat, no podem proclamar-nos campions.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén