Tot i que el programa de ràdio és tancat per vacances fins el setembre, el nostre objectiu durant l’estiu és mantenir en ple rendiment el bloc del “Vols llegir?”. Així el fil que ens manté units no es trencarà per aquest parèntesi vacacional. En aquest apartat incorporem al nostre prestatgeria virtual internauta tres darreres novetats que ja son disponibles a les principals llibreries del país.

JOAN LAPORTA. PASSIÓ ABSOLUTA d’Antón M. Espadaler
Fruit d’una llarga sèrie d’entrevistes amb Joan Laporta, l’autor d’aquesta novetat editorial, Antón Maria Espadaler, fa un retrat personald del president del FC Barcelona, des dels records d’infantesa i joventut, fins als triomfs d’aquesta temporada.

El llibre inclou el període de L’Elefant Blau amb Armand Carabén, la victòria en les primers eleccions i el primer mandat, i les negociacions per fitxar jugadors emblemàtics i que han marcat època, entre els quals hi ha Ronaldihno, Eto’o i els cracks de l’equip que es va coronar a Roma.

Joan Laporta també expressa les seves opinions sobre aquelles persones que l’ha acompanyat al llarg del seu periple blaugrana, així com dels entrendors Frank Rijkaard i Pep Guardiola. Una història apassionant i intensa, que es clou amb la tercera Champions i les claus de l’èxit del Barça d’avui. Edicions Dau ho publica amb un total de 134 pàgines.

LA REINA AL PALAU DELS CORRENTS D’AIRE d’Stieg Larsson
A la venda des d’el passat 18 de juny. Ja ho sabem tot d’Stieg Larsson, també sobre la seva trilogia “Millennium”. Per aquest motiu us parlem breument sobre l’argument d’aquesta tercera part: tancada dins d’una habitació d’hospital sota vigilància policial, la hacker Lisbeth Salander ha sobreviscut al foc, però ara es troba al centre del combat final entre el cèlebre Mikael Blomkvist -a punt de publicar un altre dels seus temibles articles periodístics- i les forces del bé per una part, i la policia sueca, la Säpo, i totes les aberracions d’un sistema de l’altra. Tancada sí, aïllada i inactiva, impossible. Aquest tercer i últim volum de la trilogia de culte que ha seduït a més de 12 milions de lectors arreu del món. Versio en català editada per Columna Editorial i en castellà per Destino.

MECANOSCRIT SOBRE ELS MONJOS DE MONTSERRAT d’Hilari Raguer
Novetat editorial a tenir molt en compte per aquest estiu: “Mecanoscrit sobre els Monjos de Montserrat”, redactat per Hilari Raguer. un dels monjos de Montserrat més coneguts per la seva relativa presència en mitjans de comunicació. En aquest llibre ens fa una descripció de la vida diària dins de la comunitat de monjos benedictins de l’Abadia de Montserrat. El món dels monjos és, segurament, poc coneguda. Molt dels aspectes de la seva vida, tot sovint, només els coneixem a través de novel·les i altres fonts d’informació secundàries. Molt poques vegades els mateixos monjos ens han explicat la seva vida directament. Aquest llibre fa justament això: explicar la vida de la comunitat de monjos de Montserrat. En llegir-lo tens ràpidament la sensació de tenir a l’autor directament al davant, explicant-te els diversos aspectes i responent les preguntes que fas.

D’aquesta forma, ens explica l’horari que fan, la raó per la qual la Moreneta és negra, el nombre de monjos que hi ha al Monestir, d’on provenen i la seva organització, les diverses dependències de Montserrat, el règim intern de funcionament, les principals activitats que desenvolupen, etc…
Raguer no defuig de cap tema: des de les tendes que hi ha al voltant del Monestir a la participació en la vida política dels Monjos. També ens descriu algun dels llocs més emblemàtics, com la Biblioteca, les Publicacions de l’Abadia de Montserrat (l’entitat editorial en actiu més antiga del món) o el Museu. Si qualsevol vegada heu tingut interès en conèixer com són els monjos o com funciona Montserrat, aquest és un excel·lent llibre, publicat per l’Editorial Base amb un total de 169 pàgines.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova