El món literari també te les seves curiositats. L’escriptor japonès Koji Suzuki, famós per la seva novel·la titulada “Ring”, que posteriorment es van fer dues versions per al cinema, una al seu país d’origen i l’altra , un “remake” nord-americà, ara s’ha popularitzat la seva obra literària gràcies a la seva nova aportació al món de les lletres llegides. El seu gènere també és terrorífic, però el que crida l’atenció és el format on ha redactat aquesta obra: paper higiènic.
La novel.la és titulada originalment com “Drop” (gota, en català). El seu argument és una història de terror psicològic que té lloc entre quatre parets d’un petit bany japonès. No podem pas parlar en aquest cas del total de pàgines si no de 88 centímetres de paper, d’aquesta manera cada rotllo és repeteix fins a 34 cops. El seu preu de venta és de 210 iens, que al canvi a la nostra moneda son un euro amb seixanta cèntims.
Es el primer cop que una novel·la és impresa en un rotllo de paper higiènic, i al Japó ja s’han venut ni més ni menys que 80.000 exemplars, desprès d’un mes de sortir a la venta. I el més curiós es que està a només 20.000 exemplars de ser considerat un èxit de ventes. També cal destacar que és ven tant a supermercats com llibreries i també a Internet.
Una notícia que ens produeix un “somriure” i alhora ens provoca diversos dubtes: el paper és de qualitat o és trenca amb facilitat?…
Ah! i un cop llegida la novel·la, se li pot donar una altra utilitat i no cal aplicar molta imaginació, en el cas que l’argument no ens hagi agradat gens? Com deiem al principi d’aquesta crònica, el món de llibre també te les seves curiositats…, per ser llegides.
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio nova