El titular és “cridaner” i alhora pot semblar ben curiós que Hugh Hefner, l’editor d’una de les revistes més internacionals i comercials de tots els temps, “Playboy”ara també faci d’editor de llibres. Però el fet es que ha aconseguit fer-se amb els drets de publicació en format de sèrie de la novel·la inèdita de Vladimir Nabokov, autor del clàssic “Lolita” i que va ser motiu de debat mesos enrere.

Només cal recordar breument, que és tracte d’un manuscrit inèdit d’una novel·la del famós escriptor, que en el seu moment va demanar la seva destrucció en el cas que moris abans de finalitzar-la. Nabokov va morir l’any 1977 i les pàgines del seu últim projecte literari van estar en possessió del seu fill Dimitri, que la va guardar en una caixa forta, alhora que pensava si decidia si realment la destruïa o no. Finalment va decidir que si és publicava i d’aquesta manera feia contents als lectors seguidors de l’obra de Nabokov. La novel·la sortirà ben aviat a la venta amb el títol: “El origen de Laura”.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova