Son còmodes, fàcils de portar i compleixen la norma de les tres “b”: bons, bonics i barats. A més han estat la salvació de bona part dels comptes de resultats de les editorials que disposen del seu format en el seu catàleg de venta. Sobretot en aquesta temporada que la tant anomenada crisis ha afectat a tots els sectors econòmics, i el del llibre també ha resultat víctima d’aquesta situació.

Heu endivinat de quí és tracte?…, evidenment son el llibres de butxaca. Les editorials han comprovat que els llibres en format econòmic han seduit al lector i s’han afanyat a publicar fons de catàleg i també els darrers best-sellers. Aquest moviment ha provocat que les ventes dels de “butxaca” han ajudat a salvar la temporada. Per aquest motiu us presentem una selecció de propostes de lectura perfectes per les vostres butxaques i per les vostres lectures.

JUNT I PROU d’Anna Gavaldà
Camille Fouque treballa de nit i malviu en una petita cambra en unes golfes de París. Amb prou feines és relaciona amb ningú. Gairebé no menja i cada vegada està més prima…, quin serà el motiu d’aquesta despreocupació personal?. Ho podeu llegir a les pàgines d’aquesta autora catalana d’èxit.

LOLITA de Vladimir Nabokov
La història de l’obsessió d’Humbert Humbert, un professor de quaranta anys, per Lolita, de dotze, és una extraordinària novel·la d’amor amb dos ingredients explosius: l’atracció perversa per les anomenades «nimfetes» i l’incest. Un clàssic de la literatura contemporània, ara recuperat de nou per l’editorial LaButxaca. Una recomanació, feu-vos amb una còpia (sempre original) de la versió feta per al cinema l’any 1962, dirigida per Stanley Kubrick i protagonitzada per una jove Sue Lyon, James Mason i Shelley Winters.

L’ÚLTIM PATRIARCA de Najat El Hachmi
L’últim patriarca és la història d’una rebel·lió personal contra un ordre establert des de fa milers d’anys. Mimoun Driouch i la seva filla neixen per complir el paper que el patriarcat els ha assignat, però uns canvis en les circumstàncies que els envolten seran decisius per propiciar el capgirament de l’ordre de les coses. la seva jove autora va aconseguir amb aquesta novel.la el Premi Ramón Llull l’any 2008.

EL VIATGE A L’AMOR d’Eduard Punset
Els secrets de l’amor s’havien interpretat sempre des dels camps de la moral o la literatura. La revolució tecnològica permet, per primera vegada en la història de l’evolució, fer-ho des de l’àmbit de la ciència. Obra d’interesant lectura creada per Eduard Punset, polític, escriptor, economista i divulgador científic. Recomanable al cent per cent.

EL LLIBRE DE LES EMOCIONS de Gaspar Hernández
Històries sorprenents, fascinants i corprenedores que, si formessin part d’un llibre de contes o d’una pel·lícula, resultarien inversemblants: algunes, no ens les creuríem. Els pensaments d’una dona colgada sota una allau de neu. el seu autor és Gaspar Hernández, periodista i escriptor, que enguany ha estat el gran triomfador de la passada edició del Sant Jordi, amb rècord de ventes amb seu llibre “El silenci”, que també recomanem la seva lectura en aquest estiu.

Totes aquests recomanacions de llibres editats en format econòmic son editats per LaButxaca.

Font: text contraportada
Josep Maria Solé – “Vols Llegir?” – Ràdio Nova