“Un petit pas per a l’home, però un pas de gegant per a la humanitat”

Neil Armstrong – 20/07/1969

Ja han passat 40 anys, i sembla que va ser ahir quan l’home va per una gran passa per la humanitat. Aquest passat 20 de juliol s’ha commemorat el 40è aniversari que l’home va trepitjar la Lluna per primer cop. La missió Apol·lo 11 de la Nasa va aterrar en el nostre satèl·lit i els seus tres tripulants: Neil Armstrong, Edwin Aldrin i Michael Collins van ser els escollits per arribar-hi per poder fer el gest de poder caminar per la seva superfície.
Aquest fet històric va suposar un punt decisiu en la carrera espacial dels Estat Units davant l’URSS, en plena guerra freda. D’altra banda milions de persones a tot el món van estar clavats “literalment” davant del televisor per seguir en directe aquest esdeveniment que quedaria recollir a tots els llibres d’història del món.
Aquesta celebració ha coincidit amb els nous plans de la Nasa i altres agències espacials, que passen per construir una nova base lunar on els astronautes s’estableixin i poder viure durant mesos.
D’entre tots els llibres que expliquen aquest esdeveniment, el bloc del “Vols llegir?” ha escollit “La conquesta de la Lluna” de l’autora Marta Comas, editat per La Galera. Adreçat als joves lectors i també als adults, a les seves pàgines podreu saber tot sobre la cursa espacial, amb les fotos i els gràfics més espectaculars, tot amb un tractament molt didàctic. Alhora fa reviure aquest moment tant apassionant de la història de la humanitat, quan l’home va desafiar tots els obstacles i va arribar més lluny que mai.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova