La revista “GQ” (Gentlemen’s Quaterly), que en el nostre país és editada per Ediciones Condé Nast, publica a les seves pàgines de la seva edició corresponent a Juliol – Agost, un reportatge on cadascun dels 20 experts en diverses matèries culturals, socials i científiques han escollit les seves cinc millors novel·les en castellà de tots els temps, a criteri personal. El resultat final és la elaboració d’una llista amb les 15 novel·les en castellà més importants. Entre els consultats hi trobem al filòsof Fernando Savater, al sociòleg Vicente Verdú, la lingüista Carmen Caffarel, als escriptors Martín Casariego, Javier Reverte, Fernando Schwartz, Lucia Etxebarría, Rosa Montero o Espido Freire. També als periodistes David Cantero, Raúl del Pozo i al Showman, escriptor i animador social Boris Izaguirre. Fruit de la seves respectives 5 novel·les triades, el resultat final son les següents 15 millors novel·les en llengua castellana:

1. El Quijote de Miguel de Cervantes
2. La Regenta de Leopoldo Alas Clarín
3. Fortunata y Jacinta de Pérez Galdós
4. Pedro Páramo de Juan Rulfo
5. Cien años de soledad de Gabriel García Márquez
6. El lazarillo de tormes (anònim)
7. La ciudad y los perros de Mario Vargas Llosa
8. Rayuela de Julio Cortázar
9. Las sonatas de Valle-Inclán
10. El buscón de Fco. De Quevedo
11. Memórias de leticia Valle de Rosa Chacel
12. El siglo de la luces de Alejo Carpentier
13. Nada de Carmen Laforet
14. Tiempo de silencio de Luis Martín Santos
15. Cinco horas con Mario de Miguel Delibes
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova