Sortim al carrer i fem una passejada per les principals llibreries del país per veure de molt a prop qui és més “remenat” a les prestatgeries i finalment el “triat” per ser llegit en aquest període de l’any que convida a llegir, l’estiu. A les llibreries, el més venuts en les darreres setmanes en l’apartat de ficció hi trobem la trilogia d’Stieg Larsson. Una trilogia, la “Millennium” que encapçala les tres primeres posicions de venta. En primer lloc la tercera part “La reina al palau dels corrents d’aire”. Segona posició per la novel.la que obre el camí de l’èxit d’en Larsson, “Els homes que no estimaven les dones” i en tercer lloc, la segona: “La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina”. En quarta posició l’estrena de l’escriptora novell Sílvia Alcántara “Olor de colónia”, publicada per Ediciones de 1984. I en cinquena posició, el líder de vendes del passat Sant Jordi, “El silenci” del periodista radiofònic i escriptor Gaspar Hernández.

Pel que fa la “no ficció”, en primer lloc: “Plantem cara” de Joan Solà, editat per La Magrana. L’aproximació feta per Anton M. Espadaler a la figura del president del Fútbol Club Barcelona, Joan Laporta, ocupa un segon lloc al rànquing. En tercer lloc i mantenint-se durant moltes setmanes entre els més venuts: “El secret” de Rhonda Byrne, editat en català per Entramat. Patrícia Gabancho i la seva “Crònica de la Independència” en quart lloc i en cinquè el mediàtic “Crackòvia”, basat en el popular programa de TV3, publicat per Columna.

També hem fet un vol per les principals biblioteques del país. En els seus taulells de préstecs, el més sol.licitats son per que la “ficció” la trilogia d’Stieg Larsson, “El silenci” de Gaspar Hernández i “El professor d’història” de Joan Francesc Mira. I en l’apartat de “no ficció” l’incombustible “El secret” de Rhonda Byrne, “Crònica de la independència” de Patrícia Gabancho, la biografia de “Pep guardiola: de Santpedor a la banqueta…”, redactat per Jaume Collell. També ha estat escollit en règim de préstec el “A peu per Múrcia” de Josep Maria Espinàs” i el “Plantem cara” de Joan Solà.

Si estàs indecís per escollir un llibre per les teves lectures de lleure, ja has pogut comprovar que d’oferta de lectura n’hi ha un munt. Tries, remenes i llegeixes?

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova