la promesa es va cumplin. Fins el moment hem mantingut actiu el nostre blog en aquest període d’estiu fins que retornem al setembre amb la nostra activitat. I al setembre retornarà el programa de ràdio, amb renovades forçes, a la sintonia de Ràdio Nova. Recordeu que teniu en el marge dret del blog la secció anomenada “Biblioblog”. Si cliqueu en aquest apartat, us derivarà directament a tots els articles que durant aquest curs us hem recomanat des d’el programa, incloent també les recomanacions i novetats que hem afegit aquest estiu en el blog. En aquest nou escrit que incorporem avui dia 14 d’agost, us recomanem la lectura de la novetat editorial signada per l’autora Mireia Vancells, titulada “El secret de la Germandat” amb un total de 248 pàgines i publicada per Virtual Bubok.
El seu relat presenta dues històries, en una trama que transcorre entre les comarques del Maresme, el Barcelonès i el Vallès, a cavall entre els segles XVIII i XIX. De primer coneixem en Ferran Orcau, un nen que viu acollit en un convent cartoixà des que els monjos el troben abandonat davant la porta, acabat de néixer. Dins el convent, en Ferran porta una vida molt especial, envoltat de frares blancs, on el principal escull per a la seva formació és el vot de silenci dels habitants de la cartoixa i la consegüent prohibició de parlar. Un cop som immersos en la vida del petit Ferran, ens topem amb l’altra història: durant l’ocupació napoleònica de Barcelona, en Simó Sirvent, un jove de bona família que pateix un greu trastorn mental, acaba de tenir una crisi. Totes dues històries s’aniran desenvolupant de manera alternativa, desvetllant-se de mica en mica la seva relació, entre secrets, misteris i enigmes, enmig d’una atmosfera impregnada de creixent perill.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova