Recollim la informació publicada pel Periódico de Catalunya en la seva edició del dissabte 15 d’agost, on ens informa que l’escriptor suec Stieg Larsson encapçala la llista de la venda dels llibres als EUA.

D’aquesta manera els lectors nordamericans no són immunes al fenomen Larsson, que arrasa arreu del món. El segon volum de la trilogia “Millennium”, publicat allà amb el títol de “The girl who played with fire” (La noia que jugava amb foc), s’ha situat en el número u de la llista dels llibres més venuts al país. D’altra banda a l’Argentina, el vèrtex de la classificació també està en mans del novel.lista suec, però en aquest cas és pel tercer volum de la trilogia, “La reina al palau dels corrents d’aire”. A l’Estat Espanyol, recordem que la trilogia fa mesos que encapçala les tres primeres posicions de la classificació.

I tot fent una ullada al rànquing dels més venuts, observem que la tercera part de la trilogia està en primera posició, i la segona i tercera classificació l’ocupen respectivament la segona i primera part de “Millennium”. En quart lloc el llibre editat en català per Quaders Crema, “Un estiu al llac” de l’autor Alberto Vigevani. Cinquena posició per “La solitud dels nombres primers” de Paolo Giordano, publicat per Edicions 62. El sisè per “La dona de verd” de l’autora nòrdica Arnaldur Indriadson, editat per La Magrana i d’aquesta manera seguint el camí marcat per larsson, que a obert pas a altres autors nòrdics de novel.la negra provocan un autèntic boom d’aquest gènere protagonitzat per escriptors d’aquelles contrades. En el repàs del més venuts, en setena posició hi trobem “Olor de colònia” de l’escriptora debutant, Silvia Alcántara, publicat per Edicions 1984. El vuitè per “Les ales de l’esfinx” d’Andrea Camilleri, d’Edicions 62. El llibre líder de vendes de passat Sant Jordi, “El silenci” del periodista i escriptor Gaspar Hernàndez, es el novè classificat i en desena posició “La por” de Cabriel Chevallier”, publicat per Quaderns Crema.

Font: El Periódico de Catalunya – Diari Avui

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova