Un dels escriptors anoiencs més productius, el capelladí Joan Pinyol, vol convidar-nos a llegir un assortit de microcontes, una de les seves especialitats literaries. “Glops” es el títol del seu nou llibre, que presenta un recull de seixanta-tres nous microcontes, publicat per l’editorial Petròpolis ubicada a les Terres de l’Ebre. Aquest serà l’onzè llibre presentat per Pinyol i el tercer del gènere de la microficció. L’any 2001 va publicar “Noranta-nou maneres de no viure encara la lluna” i el segon “Micromèxics” editat el 2007.
“Glops” inclou contes brevíssims, encara inèdits, que han estat premiats en diferents llocs del país com Caldes de Malavella, Olot i a les Terres de l’Ebre, a més d’altres que l’autor va escriure en directe al Saló del Llibre celebrat a Barcelona l’any 2008 i d’altres que ha anat escrivint des que la seva passió per aquest gènere l’ha portat a impartir diversos tallers narratius dedicats al microconte i també xerrades en biblioteques i centres d’ensenyament d’arreu del país.
D’altra banda l’editora del llibre Petròpolis, es una microeditorial cibernètica que posa a l’abast dels lectors textos literaris mitjançant totes les possibilitats que ofereix les noves tecnologies. La presentació del llibre tindrà lloc el proper dilluns dia 7 de setembre, a partir de dos quarts de nou del vespre, i es podrà seguir en directe per la xarxa de la plana web de l’editorial. També hi ha la possibilitat de poder adquirir el llibre en format paper mitjançant la pàgina web de Petròpolis, a més de poder llegir els microcontes per internet de manera totalment gratuïta o descarregar els textos en format pdf.

Font: blog personal de l’escriptor Joan Pinyol
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova