Les prestatgeries de bona part de les llibreries del país ja estan oferint les primeres novetats de lectura per aquesta tardor. I d’altra banda també estan esperant rebre els nous títols que seran l’objectiu de venda per aquest darrer quatrimestre del 2009. Objectiu de les editorials: publicar menys títols i anar a tret segur. Ara per ara, les novetats que han presentat aquests dies els autors Isabel Allende amb “La isla bajo el mar” (Plaza & Janés) i del brasiler Paulo Coelho, “El vencedor està sol” editat per Proa, es fan lloc entre els títols més destacats de la temporada, que s’ens dubte estan encapçalats per la trilogia d’Stieg Larsson, que a hores d’ara li queda molt de temps de vida comercial.
En aquest segon lliurament de la sèrie del “Vols llegir?”: “Els lectors que si estimen els llibres”, amb l’objectiu de presentar les novetats que destacaran aquesta tardor, volem incorporar una nova proposta de lectura que ofereix l’autor dels best-sellers “El Codi da Vinci” i “Àngels i dimonis”, Dan Brown. la seva molt esperada novel.la ja te data de sortida al mercat internacional: el 15 de setembre i posteriorment arribarà a les prestatgeries de les llibreries de l’Estat Espanyol, el 29 d’octubre.
Poques coses més se saben de la última novel·la de l’autor d’El codi Da Vinci, només que a “El símbol perdut”, que aquest serà el seu títol original, l’acció passa en 12 hores en les estances ocultes, soterranis i temples de Washington DC, que Robert Langdon torna a ser el protagonista i que la primera frase de la novel·la és “El secret és com morir”. Brown ha trigat 5 anys a escriure aquest llibre. Pels que no puguin esperar, la versió en anglès surt el proper 15 de setembre, i els Estats Units tindrà una tirada de 5 milions i mig d’exemplars. És clarament el llençament comercial més esperat de la temporada. L’edicio en castellà ho publicarà Planeta i en català l’editorial Empúries.

Tres autors premiats amb un Novel, publicaràn les seves respectives propostes per ser llegides. A “Alfred i Emily”, Doris Lessing retrata la seva biografia familiar i fa certa aquella dita de Philip Roth: “…que el pitjor que li pot passar a una família és que li neixi un escriptor”. L’editoria Edicions 62 ho posarà a la venda el dia 17 d’octubre. D’altra banda Orhan Pamuk també treu traducció a l’octubre, a Bromera. “El museu de la innocència” ens torna a Istambul de la mà del fill d’una família de la burgesia i aprofita per parlar del matrimoni, el sexe i els canvis socials d’una societat de contrastos com és la turca. I el tercer Nobel és Saramago, que arriba amb “Caïm”, també a l’octubre, de la mà d’Edicions 62. Una crítica corrosiva a l’Antic Testament.

Preparats per llegir?…

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova