Un any més el Passeig de Gràcia de Barcelona és converteix en una gran punt de venda de llibres d’ocasió. Fins al 4 d’octubre es pot remenar entre 200.000 llibres d’ocasió, tant antics com moderns, des d’exemplars recentment editats fins a rareses bibliogràfiques.

Malgra la crisi, l’organització espera l’assistència d’unes 500.000 persones i mantenir les vendes de l’any passat, que ja van baixar un 10%. Un dels reptes és anar guanyant públic jove.Fins a 36 expositors han ocupat més de 600 metres amb parades carregades de llibres que oscil·len entre el preu d’1 i 7.000 euros.

Aquesta gran diferència es deu al fet que també s’hi poden trobar incunables, és a dir, llibres impresos abans del 1500.A més, hi ha la primera exposició dedicada a la memòria impresa del folklorista Joan Amades i es torna a apostar pel punt de reciclatge El Llibre Solidari, una iniciativa on tothom pot portar llibres per finançar projectes educatius al Tercer Món. Les parades estaran obertes cada dia de 10 del matí a 9 del vespre. Els festius l’horari d’obertura s’endarrereix una hora però es manté el de tancament. Una bona proposta per passejar per un dels punts més comercials de la capital catalana, i alhora poder escollir i llegir un llibre d’ocasió.

Font: 3cat24.cat
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova