En el moment de redactar aquesta crònica, falta exactament una setmana per l’estrena de la cinquena temporada del “Vols llegir?” a Ràdio Nova, per fm en el 107.7 (a l’Anoia), i per internet des de radionova.cat . Serà el proper dilluns dia 28 de setembre, de vuit a nou del vespre. I posteriorment és podrà escoltar el programa des d’aquest blog.

Escalfem motors, com col.loquialment és diu, i continuem amb el nostre objectiu d’oferir-vos possibilitats de lectura, amb les novetats que dia a dia van sortir al mercat. En aquest quart lliurament de “Els lectors que si estimen els llibres”, us presentem les següents novetats:
“L’última carta de Companys” de Toni Soler
El mediàtic periodista i també escriptor, a més d’historiador, Toni Soler, ens convida a llegir el fruit del seu últim treball literari: L´última carta de Companys és una història de ficció que planteja fets improbables i hipòtesis diferents. El primer d´aquests fets improbables és la màquina que permet viatjar a través del temps i modificar la història. El mosso d´esquadra Martí Llaneras rep l´encàrrec de rescatar Lluís Companys al castell de Montjuïc. L´encàrrec el fa l´ambiciosa vicepresidenta del govern, que vol aconseguir un cop d´efecte amb el rescat de Companys, a qui mostraria en públic en la festivitat nacional de Catalunya, l´11 de setembre. Per aconseguir-ho, se serveix d´un científic prestigiós. La “transmigració”, o viatge en el temps, no resulta perfecta, i dóna lloc a escenes surrealistes i hilarants en alguns casos, i en d´altres emotives. Finalment, aconsegueixen tornar en Companys viu a la Catalunya del 2016.
Novetat editorial publicada per La Columna.
“Paraula de Pep” , editat per Ara Llibres
Una setmana abans de la final de la Champions, TV3 va emetre una de les produccions de més èxit “Paraula de Pep”, resultat d’una exhaustiva feina d’edició i llargues nits a la sala de muntatge de dos grans professionals de la televisió i l’esport: Santi Padró i Xavier Garasa. Aquest reportatge el teniu ara en forma de llibre, editat per Ara LLibres i amb fotografies a tot color. De Pep Guardiola s’han escrit moltes coses i se n’escriuran moltes més. Gairebé tothom ha opinat sobre l’entrenador de més èxit del moment. Però que pensa, realment, Pep Guardiola? Qui és, l’artífex de la millor temporada esportiva de la història del Barça? Paraula de Pep: Pep Guardiola, en les seves pròpies paraules. Què ha dit sobre els jugadors, sobre l’entorn, sobre el model d’equip? Respostes vàlides per a qualsevol professional de l’esport i per a qualsevol persona. La seva filosofia, el seu discurs i el seu mètode, recollits per primera vegada en un únic volum.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova