Enguany, el “rànquing dels més venuts” continuarà sent un espai destacat dins de la nova temporada del programa que acabem d’estrenar. Principalment per saber per on van dirigits els gustos dels lectors i d’altra banda serveix alhora per disposar de més possibilitats de triar la vostra lectura.

La font d’informació és El Periódico de Catalunya, que en la seva passada edició del dimecres dia 23 de setembre va publicar el llistat dels més venuts, durant la setmana del 16 al 22 de setembre. Un recull elaborat amb les dades facilitades per les principals llibreries del país.

I ens fixarem en primer lloc, amb els llibres de ficció en català. En cinquena posició destaca l’últim treball literari del brasiler Paulo Coelho, editat per Proa amb un total de 395 pàgines, “El vencedor està sol”. Retrat de la fama i el glamour al Festival de Cannes. Un registre diferent, del cultivador de la ment i el cos més internacional. En quart lloc: “Olor de colònia”, que continua amb la seva excel·lent trajectòria comercial. Obra de l’autora novell Sílvia Alcantara, on relata la vida quotidiana d’una noia en una colònia tèxtil. Recordem que el llibre l’ha publicat “Edicions de 1984”.

Tercera, segona i primera posició per la trilogia “Millennium”, i respectivament la primera part, segona i en primer lloc, el número ú de ficció en català, i des de fa deu setmanes, el tercer lliurament de l’obra pòstuma d’Stieg Larsson: “La reina al palau dels corrents d’aire”.
Llibre que també és el primer en la ficció en castellà.

D’altra banda en aquest apartat de ficció en català, volem destacar en sisè lloc, el llibre del mediàtic Toni Soler, amb la seva vesant històrica amb “L’última carta de Companys”, editat per Columna. Una hipotètica resurrecció del recordat ex President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, que torna a la vida l’any 2015.

També ens ha cridat l’atenció la posició vuitena, on s’ha situat la versió en format butxaca del best-seller de John Boyne: “El noi del pijama de ratlles”, editat per LaButxaca. Un títol que va ser tot un impacte de lectura ara fa dues temporades i que ara, en format econòmic viu una nova època comercial. Fruit de la crisi, els llibres de butxaca viuen un excel.lent moment i que ha ajudat a més a equilibrar els balanços econòmics de moltes editorials. Un fenomen que ja vam fer-nos ressò la passada temporada.

Futbol, la sort, els bolets i les cuinetes, i política social, son les matèries tractades per les cinc propostes de lectura que estan situades en les cinc primeres posicions del rànquing del més venuts de la no-ficció en català: cinquè lloc per “Plantem cara”, obra de l’autor Joan Solà, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes amb un conjunt d’articles de molt interessant lectura. Edita La Magrana amb un total de 368 pàgines. Quarta posició per les “Cuinetes”, títol del llibre, obra de Fermí Puig, col.laborador habitual de l’emissora RAC1 i del seu programa matinal. Un recull de receptes de cuina que publica Columna. Tercer lloc, més cuina i en aquest cas concret amb “Bolets en temps de crisi”, una guia per trobar els milllors bolets de la geografia catalana. El llibre ha estat redactat per Marc Estévez i editat per Ara Llibres.

Segona posició i des de fa més de 74 setmanes entre les cinc primeres posicions i moltes d’aquestes setmanes també número 1, “El secret” de Rhonda Byrne. El seu llibre continua creant expectació i la seva lectura ens porta a fer-nos una revelació que ens pot ajudar a canviar les nostres vides. I finalment en primer lloc del rànquing del més venuts, en l’apartat no-ficció en català: “Un any al paradís”, el diari personal de jugador del Futbol Club Barcelona, Andrés Iniesta, amb la seva particular visió de els moments viscuts en l’any del triplet. Ho publica Ara Llibres amb un total de 144 pàgines.

Josep Maria solé – “Vols llegir?” -Ràdio Nova