Màrius Carol ha guanyat la 42a edició del Premi Prudenci Bertrana de Novel·la amb “L’home dels pijames de seda”, una relat sobre els dos anys que l’escriptor nord-americà Truman Capote va passar a Palamós. El Premi Prudenci Bertrana està dotat amb 42.100 euros.

En aquesta obra premiada de Màrius Carol, presenta a Capote que va viure a Palamós des de l’abril de 1960 fins al setembre de 1962, període durant el qual va escriure “A sang freda”. La manca d’informació sobre l’estada va motivar el periodista a indagar sobre la presència de Capote, un personatge que el fascina, a Catalunya.

Els Premis Literaris de Girona també han guardonat el web del programa de TVC “Una mà de contes”, amb el Premi Lletra. El jurat n’ha destacat que és pedagògic i que “promou la lectura entre els futurs lectors, nadius digitals”.

Altres premiats han estat Laia Noguera, una veïna de Calella de 26 anys, guanyadora del 32è Premi Miquel de Palol de Poesia. El premi Carles Rahola d’Assaig ha recaigut en “Viatge involuntari per la història del periodisme català”, del professor advocat i editor de Blanes, Quim Torra. I el barceloní David Nel·lo ha guanyat el Ramon Muntaner de Literatura Juvenil amb “Guguengol”. La nit literària gironina també ha fet un homenatge a la figura de l’escriptor mallorquí Baltasar Porcel, mort el passat mes de juliol.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova