Podem observar un lleuger desgast de la trilogia “Millennium”, l’obra póstuma de l’escriptor i periodista suec Stieg Larsson. El motiu: l’arribada al número 1 dels llibres de ficció en castellà de la nova novel.la d’Isabel Allende, “La isla bajo el mar” (Plaza & Janés), i l’avançament fins a la tercera posició de la segona proposta literària de l’advocat i escriptor Ildefonso Falcones, amb “La mà de Fatima”, en el llistat dels llibres de ficció en català.

De tota manera, malgrat aquests canvis, la saga “Millennium” es mantè entre les tres primeres posicions, en les seves respectives edicions en castellà i català.

Aquestes dades pertanyen al recompte dels més venuts durant la setmana del 30 al 6 d’octubre. El rànquing elaborat pel Periódico de Catalunya, i que hem extret de la seva edició del passat dia 7 d’octubre.

Pel que fa la ficció en castellà, a part del que ja us hem explicat, destacarem la incorporació a la novena posició de la darrera novel.la de l’autor Matthias Malzieu, “La mecánica del corazón”, editat per Mondadori. La història d’amor d’un jove amb el cor de fusta. Ascens de la novel.la de gènere negre de l’autora sueca Asa larsson fins arribar al quart lloc, en el més pur estil “Larsson”. Publicat per Seix Barral, “Aurora boreal” presenta la mort d’un predicador que és assessinat al nord de Suècia.

En tercera posició, el primer lliurament de la trilogia “Millennium” amb quaranta setmanes de permanença en el llistat. En segon lloc, és situa la segona part d’aquesta trilogia. I en primer lloc, com hem esmentat anteriorment, s’hi troba Isabel Allende amb la història d’una esclava que lluita per la seva llibertat. Relat ambientat en el Santo Domingo del segle XVIII.

En català, el llistat de ficció destaca en cinquena posició i amb només 5 setmanes des de la seva incorporació, el llibre del mediàtic Toni Soler: “L’ùltima carta de Companys”, editat per Columna. En tercer lloc, l’esmentat llibre d’Ildefonso Falcones, “La mà de Fàtima” i en segona i primera posició, el segon i tercer lliurament de la trilogia d’Stieg Larsson, respectivament.

Voleu saber més de com estan les vendes en l’apartat de no ficció, tant en català com castellà? No deixeu de llegir-nos.

En català, la no ficció observem el descens de l’obra mediàtica de l’escriptora Rhonda Byrne, “El Secret”, amb les revelacions que poden fer canviar la nostra vida. Ja son 75 setmanes en llista i moltes d’elles en primera posició. En temps de bolets, triomfen els llibres per aquest gènere, barreja de naturalesa, distracció i culinari. Quart lloc per “Bolets en temps de crisi” de Marc Estévez, editat per Ara Llibres. Tercera posició per l’anecdotari de Barcelona amb el llibre publicat per L’Arca, “Els secrets dels carrers de Barcelona”. Segon lloc pel llibre amb les frases més famoses pronunciades per l’entrenador del F.C. Barcelona, Pep Guardiola a: “Paraula de Pep”, d’Ara Llibres i en primera posició, més futbol amb el diari personal d’Andrés Iniesta, durant els dies del triomf del “Triplet” del Barça. “Un any al paradís”, publicat per Ara LLibres.

I finalment la no ficció en castellà, en cinquena posició pel llibre que acabem de fer referència d’Andrés Iniesta. En quart lloc, “16 escalones per ir a la cama”, redactat pel popular músic discapacitat, J.M. Montilla, que explica la seva vida. Ho publica Espasa. Les “Memorias de un preso”, de Mario Conde. L’ex banquer fa un relat de la seva estada a la presó. Un llibre publicat per Martínez Roca, situat en tercera posició. Número dos per “El secret” de Rhonda Byrne, amb temps récord a la llista del més venuts, 106 setmanes. I per finalitzar aquest recorregut pels més venuts en no ficció en castellà, primera posició per la reconstrucció de la invasió aliada de Normandia: “El dia D. La batalla de Normandia”, redactat per Antony Beevor i publicat per Crítica.

Font: El Periódico de Catalunya (Ed. 6 d’octubre de 2009)

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova