Avui dijous es farà públic en una gala que és celebrarà aquesta nit a Barcelona, el guanyador o guanyadora del Premi Planeta, el premi literari més dotat econòmicament dels que és lliuren a l’Estat Espanyol. No hi ha gala sense rumorologia i enguany les tertúlies fan apostes per diversos noms. Els que més s’escolten son: Elvira Lindo, l’escriptora madrilenya que sona com una de les més fermes candidates al Premi Planeta. Almudena Grandes, sonava també per al guardó, tot i amb menys insistència que el de l’autora del popular personatge infantil-juvenil de Manolito Gafotas.

D’altra banda, l’anomenat Dan Brown local, l’autor supervendes Javier Serra, podrà tancar el Premi com a finalista. El que més sorprèn de la rumorologia és que sona com a candidat el mediàtic Risto Mejide, que ha publicat fa poc el seu segon llibre de no-ficció amb unes excel.lents vendes, gràcies principalment a les seves intervencions televisives.

En la presentació d’aquest Premi Planeta 2009, el president del grup José Manuel Lara ha afirmat que Planeta es planteja l’arribada del llibre electrònic “com un repte”, afegint que “el canvi cap al llibre electrònic serà generacional, perquè una generació no canvia els seus hàbits de la nit al dia”.

Font: El Periódico de Catalunya

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova