Pels que encara no heu anat a veure a la super-producció del cinema espanyol, dirigida per Alejandro Amenabar, titulada “Àgora”, o pels que ja l’han vist al cinema, teniu l’oportunitat de tenir una nova lectura. En aquest en format de llibre. L’editorial Columna i Booket en format llibre de butxaca, han editat la novel.la basada en la mateixa pel.lícula, en què és fa una recreació de tota l’atmosfera de l’antiga Alexandría, bressol de cultures i saviesa. l’autora d’aquesta novel.la és la jove escriptora Marta Sofía, nascuda a la capital de l’Estat l’any 1977. Autodidacta, les seves fonts d’inspiració i aprenentatge han estat els viatges que ha fet pel món, els llibres, la gent i la pròpia vida. Sofía, entre d’altres, ha realitzat estudis d’història a la Universitat de Sararossa. Actualment viu a Barcelona. La seva experiència es basa en la lectura i com editora amb l’objectiu de desenvolupar-se per a ser una escriptora d’èxit.

La història d’Àgora se situa a l’antic Egipte i presenta la narracio de les revoltes que arriben a la llegendària Biblioteca d’Alexandría, on atrapada darrera dels seus murs, la brillant astrònoma, filòsofa i simbol de la saviesa pagana Hypatia Morla, lluita per salvar la saviesa del món antic. Al costat d’ella resisteix el seu jove esclau Davo, que es debat entre l’amor que professa en secret per la seva ama i la llibertat que podría arribar a tenir unint-se a l’imparable ascens dels cristians.
Pel que a la pel.lícula, es tracte d’una super-producció. 50 milions d’euros, una de les més cares del cinema espanyol. La seva rentabilitat està subjecta al seu èxit internacional. Amenábar a disposat de tots els elements per que sigui tot un èxit. Ho demostra per ara el prop d’un milió d’espectadors que ja han vist la pel.lícula, però ara cal que el seu camí internacional ha d’anar lligat a una bona taquilla. Els seus protagonistes són els actors Rachel Weisz, Max Minghella i Oscar Isaac.

Aquest bloc us enllaça directament amb la pàgina web de presentació de la pel.lícula, on hi podeu veure els trailers originals del film, els personatges, multimèdia, biblioteca i descàrregues.

Pel que fa el llibre, Columna editorial en català i Booket, que el publica en format econòmic, és una de les novetats editorials d’aquest mes d’octubre.

Font: Columna editorial – El Periódico de Catalunya – web oficial de la pel.lícula – Youtube
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova