EL SIMBOL PERDUT de Dan Brown
Cada any hi ha aquell llibre que representa el “best-seller” de l’any. I el 2009 està a punt rebre el seu llibre més esperat: “El símbol perdut” de Dan Brown. La data de sortida a la venda a l’Estat Espanyol serà aquest proper 29 d’octubre i a un mes vista de la seva publicació en altres països, on ja s’ha fet amb les primeres posicions i el número ú de vendes. L’0bjectiu està molt clar, és un repte aconseguir poder vendre el mateix o més que el “Codi da Vinci” del mateix autor. D’aquest llibre fins el moment s’han venut entre totes les seves edicions més de 81 milions d’exemplars i traduit a més de 51 idiomes. Editorial Planeta, que te els drets de la seva publicació en castellà, posarà en circulació més d’un milió i mig d’exemplars.

Amb aquesta obra el seu autor, Dan Brown ha trigat prop de cinc anys a publicar-la, motivat pels treballs d’investigació que hagut d’invertir per elaborar el seu argument. L’acció de “El símbol perdut” és desarrolla en un període de 12 hores i l’ambientació te lloc en càmeres ocultes, túnels i temples de Washington D.C.

La pàgina web d’Antena 3 Televisión us ofereix la possibilitat de poder llegir els dos primers capitols d’aquest nou llibre de Dan Brown, i des d’aquest bloc us oferim la possibilitat d’enllaçar directament amb aquest oportunitat de poder-ho fer tot clicant en aquest enllaç: El símbol perdut.
LA NIT DE LES PAPALLONES de Jordi Coca
Protagonitzada per la Carla, una vedet que acabarà convertint-se en una icona de la llibertat i la modernitat, La nit de les papallones retrata la vida nocturna de Barcelona durant els primers anys 70. El seu autor és l’escriptor barceloní Jordi Coca i està redactada com un homenatge a l’stripper Christa Leem. La novel·la ens mostra la construcció d’un mite de l’espectacle que aviat enlluerna un cercle de intel·lectuals, artistes i personalitats progressistes i que acabarà convertint- se en tot un símbol del trencament amb el passat, d’un món nou que, dissortadament, no passarà de ser una promesa.

Genial, agosarada, intuïtiva i vital, la Carla és una noia suggerent que encarna tant l’ànsia de llibertat com la temptació de perdre’s en els laberints de la nit. Els personatges es mouen pels ambients nocturns que aleshores estaven de moda, des de la Rambla, el Panam’s, el Drugstore, el Bocaccio, Lord Black fins al Barcelona de Noche, del Jazz Colón o del petit escenari de la Bodega Apolo, al Paral·lel o El Molino, on ella es convertirà en una vedet inoblidable. Aviat, però, l’espiral d’èxit la porta a un enlairament desmesurat i entrarà en un procés de destrucció absurd. No són únicament l’alcohol i les drogues el que la destrueix. Són els homes i les dones que l’envolten i l’admiren. Són alguns poderosos que només pensen en fer-se seva aquella noia bella, pertorbadora, i immensament vulnerable. La Carla és una il·lusió, un ésser de vida breu, una papallona de la nit, com tants altres miratges d’aquella època. Edicions 62 ho publica dins de la seva col.lecció “El balancí”, amb un total de 208 pàgines i recordem que el seu autor, Jordi Coca va ser guardonat el passat mes de juny amb el Premi Sant Joan de Novel.la.

Font: Antena 3 Televisión – Llibres.cat
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova