Pot semblar difícil posar la lluna que ja és prou gran, en un cove on l’espai és reduit. Però els editors de la revista de relats de ficció que us presentem, aconsegueixen aquest fet. Posar en un espai reduit, un contingut gran amb imaginació, creativitat, expressió…

“La Lluna en un Cove” es precisament el títol d’aquesta publicació mensual que s’edita a Ontinyent, País Valencià. El seu objectiu és omplir el buit que hi ha en aquest país pel que fa aquest tipus de publicacions, que per altra banda, tenen en altres països una vitalitat de fa molts anys. Revistes literàries que es fan a partir de les col.laboracions d’autors diversos i de les aportacions dels propis lectors. Les anomenades en anglès “short stories magazines”. I més concretament amb el gènere de ficció. Destacarem per exemple, entre les més populars: “The Magazine of Fantasy & Science Fiction” o “Asimov’s”.

Aviat, “La Lluna en un Cove” cumplirà el seu primer aniversari, i la gent que la formen es declaren uns entusiastes de la llengua i de la literatura catalana. I fins el moment el seu objectiu està ben definit: ser una publicació de relats de ficció en català i oberta a tothom. Oferir la possibiliat de publicar en paper els relats dels escriptors novells que, d’una altra manera, tindrien moltes dificultats a fer-ho. Segons l’editor de la publicació, Lluís Miquel Pérez, en declaracions a la “Revista Benna”: “…publicar en paper no és fàcil, i sembla que amb l’actual sistema aixó només està reservat a uns pocs i elegits, que són sempre els mateixos. Volem trencar amb això! O, si no trencar-ho, almenys fer possible que s’hi afegeixi una opció com la nostra. És injust que un bon relat no pugui ser publicat perquè el seu autor no té un “nom”, un “currículum” o uns “padrins”.

Aquest mes d’octubre, “La Lluna en un Cove” ha publicat la seva edició 10, amb un especial de viatges. D’altra banda estan en fase de producció les edicions 11 i 12 que sortiràn aquests propers mesos de novembre i desembre.

En resum, “La Lluna en un Cove”, és una publicació mensual en paper de relats de ficció en català. Un magazín literari amb una miscel.lània d’històries sorprenents, originals, de temàtica i gèneres diversos: fantasia, ciència-ficció, misteri, aventures, viatges, humor…, un projecte literari obert a la participació de tothom.

Aquest bloc un convida a visitar la seva pàgina web, per fer-vos una aproximació a aquesta publicació: La Lluna en un Cove. I també al seu bloc, reservat per rebre i publicar els relats d’escriptors novells, i també a la participació del lector amb diversos concursos: relatslallunaencove.blogspot.com

En el programa de ràdio dels “Vols llegir?” d’aquest dilluns dia 26 d’octubre, conversarem amb l’editor de la revista, Lluís Miquel Pérez.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova