Arturo Pérez-Reverte enllesteix la seva pròxima novel.la, “Asedio”, que serà publicada el proper 3 de març del 2010 per l’editorial Alfaguara. L’obra estarà composta per més de 700 pàgines i narrarà una sèrie d’històries ocorregudes en 1811-1812, durant el setge de Cadis per les tropes franceses a la Guerra de la Independència. El mateix Reverte adverteix que no es tracta d’una novel.la històrica, Com ho són “Cabo Trafalgar” o “Un dia de còlera”:

L’obra de Arturo Pérez-Reverte és plena de personatges que viuen en temps i llocs convulsos. L’escriptor cartaginès és tot un especialista en l’ànima humana, sobretot dels racons més enfosquits, aquells que afloren quan la vida et colpeja de tal manera que t’obliga a treure’t la màscara o, menys, de no estar tan pendent d’ella. “Asedio” està ambientada en aquell Cadis que, per ser la punta de llança del republicanisme, es va convertir en un camp de batalla apartat del món, en un tauler d’escacs en què van morir milers de peons. Tot i així, Reverte insisteix que no ha volgut fer una novel.la sobre el Cadis de l’època, sinó sobre persones que pateixen:

Després de donar-li a “Asedio” els últims retocsm, Reverte se centrarà en la pròxima entrega de Les aventures del capità Alatriste. Es dirà “El puente de los asesinos”. Serà la setena entrega de la història narrada per Íñigo Balboa i no arribarà a les llibreries fins al 2010.

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova