Noves incorporacions a la nostra secció virtual anomenada “Els lectors que sí estimen els llibres”, amb les novetats editorials més destacades d’aquesta tardor. Llibres per ser remenats, triats i llegits. Aquesta és la nostra oferta en aquest nou lliurament:

EL LLIBRE DE LA MARATÓ de TV3
amb Lolita Bosch, Andreu Martín, Quim Monzó, Esperança Camps, Jordi Sierra i Fabra, Manuel Baixauli, Rafael Vallbona, Eloi Vila i Marius Serra amb el preàmbul de Mònica Terribas.
La Marató de TV3 és un gran esdeveniment anual: un programa de televisió en directe de prop de catorze hores de durada, impulsat per TVC i la Fundació La Marató de TV3, que té la finalitat d’obtenir recursos econòmics per a la investigació científica sobre malalties que, ara com ara, no tenen una curació definitiva. Enguany, el repte de La Marató és aconseguir fons per finançar projectes de recerca biomèdica relacionats amb les malalties minoritàries.

Una malaltia minoritària és una malaltia greu, poc freqüent i que afecta un nombre reduït de persones. Són patologies bastant desconegudes, fins i tot per als metges. És per aquest motiu que els afectats poden sentir-se perduts i, de vegades, desesperats. Busquen respostes: necessiten saber contra què lluiten. Per a tots els afectats i de forma desinteressada, els escriptors Manuel Baixauli, Lolita Bosch, Esperança Camps, Andreu Martín, Quim Monzó, Màrius Serra, Jordi Sierra i Fabra, Rafael Vallbona i Eloi Vila han cedit aquests relats per contribuir, mitjançant la literatura, a ser conscients del que pot significar patir una malaltia minoritària i recaptar fons per a la investigació científica. Tots els que han fet possible aquest llibre –autors, editors, industrials i distribuïdors– hi han col·laborat de manera totalment desinteressada. Recorda que comprant aquest llibre ajudes a recaptar fons per la lluita contra les malalties minoritàries.

L’HOME INQUIET de Henning Mankell, amb traducció de Anna Ibáñez
A la vida de l’inspector Kurt Wallander hi ha hagut alguns canvis: no només ha fet realitat el vell somni de tenir una casa al camp, sinó que a més la seva filla Linda l’ha fet avi. Però la tranquil·litat de seguida s’esvaeix quan un dia d’hivern de 2008 el sogre de Linda, un oficial d’alt rang de la Marina sueca anomenat Håkan von Enke, desapareix mentre passeja per un bosc prop d’Estocolm.

Tot i que la policia de la ciutat s’encarrega de la investigació, Wallander no pot evitar implicar-s’hi, sobretot quan sap que una altra persona desapareix en circumstàncies misterioses. Les pistes apunten a alguns grups d’extrema dreta que són dins la Marina sueca, i a uns fets que van tenir lloc al final de la Guerra Freda, als anys vuitanta, quan diversos submarins soviètics van ser acusats de violar les aigües territorials del país. Wallander és conscient que està a punt de revelar un secret que recorre tota la història de Suècia després de la Segona Guerra Mundial. Però un altre núvol encara més negre arriba des de l’horitzó. “L’home inquiet” té un total de 436 pàgines i ho publica Tusquets Editors.

DEWEY de Vicky Myron
Una gèlida nit de 1988, Vicky troba un gatet abandonat a la bústia de retorn de llibres de la biblioteca on treballa. La biblioteca l’acull i durant els següents 19 anys mai no deixa d’enamorar la gent d’Spencer amb el seu entusiasme, afecte, humilitat i, sobretot, amb un sisè sentit que el fa capaç d’animar tot aquell qui ho necessita. Dewey ens explica la seva petita gran història juntament amb la de Vicky, una dona que no ho ha tingut gens fàcil a la vida. Entre tots dos ens ensenyaran que els animals curen vides humanes i que les persones podem, sempre, superar les adversitats. La història de Dewey comença a córrer de poble a poble i, finalment, dóna la volta al món i cau a les nostres mans per conèixer, en primera persona, Dewey, el gat abandonat que es va convertir en el motiu d’orgull d’un poble després d’anys de crisi. “Dewey” ho publica Ara Llibres amb un total de 264 pàgines.

Font: llibres.cat
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova