La disponibilitat de novetats editorials i best-sellers en format de llibre electrònic per alimentar de forma legal els dispositius lectors (e-readers) comença a prendre forma. Segons la informació publicada en l’edició del 3 de desembre d’El Periódico de Catalunya, entra en funcionament la plafaforma Leqtor.com, que vendrà directament des de la seva web i a Abacus un e-reader a 199 euros i, a dos terços del preu en paper, els títols de les editorials amb les quals ha arribat a acords i que distribuirà també en altres llibreries online, de moment les d’El Corte Inglés i FNAC. Entre els 500 llibres de la seva oferta inicial (més 200 que s’hi incorporaran cada setmana) figuren títols de Stieg Larsson, Paul Auster, Jaume Cabré o Najat el Hachmi només en català. L’oferta de llibres en castellà és més reduïda però el conseller delegat, Ernest Folch, aspira a arribar a mitjà termini al mercat de tot Espanya i l’Amèrica Llatina.

Els socis de 36L, empresa pro­­motora de la iniciativa, són Abacus, Cultura 03, Vicens Vives, Ferran Soriano, Jordi Viñas i Gustau Navarro. Leqtor aspira a situar-se com a segona plataforma de distribució de llibres digitals amb el projecte que preparen per al maig Planeta, Random House i Santillana, Les altres iniciatives són Edi.cat, de 12 petites editorials en català, i les impulsades per Urano i Edhasa.

Entre les editorials que vendran els seus llibres a través de Leqtor figuren el Grup 62, RBA / La Magrana, Norma, SM, Enciclopèdia, Ara Llibres, Pagès, Maeva, Roca, Vicens Vives i Trotta.
D’altra banda i segons informa el mateix diari amb crònica des de Madrid d’Olga Pereda, Sony endarrereix la implantació del seu lector electrònic. Segons afirma aquesta marca: “Serà el regal estrella del Nadal, però el de l’any que ve”. El gegant japonès atribueix la demora a la falta d’oferta de llibres digitals.

Font: El Periódico de Catalunya
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova