El periodista Xavier Bosch ha obtingut el Premi Sant Jordi de novel·la amb “Se sabrà tot”, una història de “rabiosa contemporaneïtat” sobre la falta de llibertat en el món del periodisme. Bosch, que presenta el programa “Àgora” a TV3, retrata en la novel·la “un ofici amenaçat”, en referència al periodisme, i una Barcelona víctima de “la misèria moral de la Diagonal cap amunt”.
D’altra banda, el Premi Carles Riba de poesia ha estat per a Carles Camps Mundó, pel poemari “La mort i la paraula”. Els premis s’han lliurat en la 59a edició de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i que ha tingut lloc a Terrassa.

Xavier Bosch va ser director de l'”Avui” i al cap d’uns mesos va dimitir. L’autor, però, ha insistit que “Se sabrà tot” és una obra de ficció amb una trama que s’assembla “molt” a la realitat. Bosch, nascut a Barcelona el 1967, dirigeix i presenta actualment el programa de debat i anàlisi “Àgora”, de TV3. Anteriorment, Bosch havia escrit una novel·la juvenil, diversos llibres de narrativa, guions per a ràdio i televisió i l’obra de teatre “El culékulé”.

Altres guardonats en la Nit de Santa Llúcia han estat l’escriptora catalana d’origen txec Monika Zgustová, que amb “Contes de la lluna absent” ha guanyat el Mercè Rodoreda de narrativa, o el veterà Gabriel Janer Manila, que s’ha emportat el Joaquim Ruyra de novel·la juvenil per “He jugat amb els llops”. El programa “Els matins” de TV3 també ha rebut un premi, amb el guardó en l’apartat de televisió.

Enllaç: http://www.3cat24.cat/video/1854889
Font: 3cat24.cat
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova