Volem recollir des del blog del “Vols llegir?” la informació que ha publicat el digital 3cat24.cat i que suposa un fet important per la nostra literatura. El llibre més popular i clàssic de l’autora Mercè Rodoreda, “La plaça del diamant”, s’ha convertit en el llibre de l’any 2009 a Itàlia.
Aquesta proclama l’ha fet el programa cultural de la radio italiana, Radio Tre (Rai) en el seu programa “Fahrenheit”, gràcies a les opinions dels seus oïents. Segons aquestes opinions, “La piazza del diamante”, és una història commovedora de la sensibilitat durant l’Espanya de la República i la Guerra Civil. El llibre no és el primer cop què és publica a Itàlia, però aquesta darrera edició li ha suposat un nou impuls i definitiu per ser proclamat llibre de l’any.
El relat de Mercè Rodoreda editat per l’editorial Nuova Frontiera amb el suport de l’Institut Ramón Llull, ha venut més de 40.000 exemplars durant aquest 2009, superant a altres autors d’èxit a Itàlia com per exemple: Franco Stelzer i Nicola Lecca.

Aquest article us enllaça amb la pàgina de la radio italiana, Radio Tre, on es fa pública aquesta notícia.

Font: 3cat24.cat – Radio Tre (Rai)
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova