El camí del 2009 està a la fí del seu darrer punt quilomètric. La frontera entre el 2009 i el nou camí del 2010 ja és més aprop. Cal saber quines seran les previsions pel nou any. El sector editorial també acusa la recessió. La crisi també fa mal al món editorial. Ja s’ha acabat allò de publicar més de 60.000 títols a l’any. El 2010 s’en publicaran molts menys, i aixó els hi passarà factura als nous autors.

-Garantia d’èxit-
Les editorials apostaran per cavalls guanyadors. Valors segurs. Supervendes com John Grisham, Ken Follet, Stephen King, Robin Cook, Michael Chrichton, entre molts d’altres, publicaran nous llibres. Continuarà la febre sueca, amb autors com Arne Dahl i Assa Larsson, i les últimes obres d’altres autors brillants cultivadors del gènere negre i policíac, com Lorenzo Silva o Jame Ellroy. El nou any ens portarà a les prestatgeries de les llibreries, tant en paper com en digital, obres esperadíssimes com el “Tercer Reich” de Roberto Bolaño, editat per Anagrama, o “El asedio” d’Arturo Pérez-Reverte, què publicarà Alfaguara.

-Any 2010: any digital-
Ja fa molt de temps que sentim parlar del llibre electrònic. El 2010 passarem de la teoria a la realitat. La irrupció de Google Edition en el sector, prevista per a la primera meitat de l’any, acostarà al gran públic aquest nou suport amb 500.000 títols què podran ser llegits des de qualsevol aparell que tingui un navegador. Tots els grups editorials s’han bolcat en la creació de plataformes digitals, i els anomenats e-books milloren en prestacions i van baixant de preu. Tot fa preveure que ja arribat l’hora de la veritat.

I vosaltres, amics seguidors d’aquest bloc, que en penseu?. Ens ho podeu fer saber, en aquest blog en l’apartat “comentari”, i també en el nostre espai a Facebook.

Article 178
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova