Clara Sánchez i Llucia Ramis són, respectivament, les guanyadores dels premis Nadal i Josep Pla que s’han concedit aquest dia de Reis a la nit a Barcelona. Sánchez s’ha emportat el Nadal, dotat amb 18.000 euros, amb la novel·la “Lo que esconde tu nombre”. El 42è premi Josep Pla de narrativa, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a Llucia Ramis amb la novel·la “Ergosurfing”.

El premi Nadal, el degà de les lletres espanyoles, que concedeix Destino, ha tingut com a novetat que no s’ha distingit cap novel·la finalista. La guanyadora, Clara Sánchez, s’ha imposat amb un llibre de terror psicològic sobre un “caçanazis” retirat tranquil·lament a la costa d’Alacant.

Sánchez és de Guadalajara però viu a Madrid. A part d’escriptora, és filòloga hispànica, col·laboradora habitual del diari “El País” i ha publicat 8 novel·les. De fet, l’autora ja va guanyar l’any 2000 el premi Alfaguara amb la novel·la “Últimas noticias del paraíso”.

Aquest any els organitzadors han rebut 261 textos, la majoria de Barcelona i de Madrid. L’any passat, el Nadal va recaure en Maruja Torres per “Esperadme en el cielo”.

Article 181
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova