Ara fa un any l’economista Leopoldo Abadía, nascut a Saragossa l’any 1933, va publicar un llibre que va assol.lir un gran èxit de vendes: “La crisis ninja”. A les seves pàgines, ens va explicar de manera molt intel.ligible, el per què s’ha arribat a a produir la crisis econòmica mundial que ens ha afectat a tots. Aquesta primera aportació literaria d’Abadía, suma ja prop de 17 edicions publicades entre l’Estat Espanyol i Portugal, a més de 150.ooo exemplars venuts a l’Argentina.

Conferenciant d’èxit, aquest economista i ara escriptor, posa en circulació un segon volum amb la seva recepta per sortir d’aquesta crisi: “La hora de los sensatos”, editat per l’editorial Espasa i a la venda des del passat dia 8 de gener.

En declaracions a La Vanguardia.es, Abadía afirma que: “…s’ha de dir als polítics que no es pot anar pel món fent l’idiota”. En aquest article us oferim la possibilitat d’enllaçar directament aquesta plana digital, per poder llegir l’entrevista que Javier Dale li ha realitzat amb motiu de la presentació d’aquest llibre. A més també incloem en format pdf, el primer capítol del llibre.

Quan Leopoldo Abadía encara no era un fenomen de masses, ja donava conferències. No amb la freqüència actual-i sense televisions, blocs o llibres pel mig-, però les donava. I en certa manera també parlava d’economia. Fa una dècada, quan la celebració de batejos o comunions va passar a convertir-se en una despesa exagerat amb menús de tres plats, grans salons i molts zeros a la factura, Abadia explicava en les seves ponències com es celebraven en la seva família aquest tipus de festes: llogant una pel.lícula i comprant 2.000 pessetes de xurros. Abadía afegeix: “No sabeu quants xurros entren en 2.000 pessetes. I ens ho passàvem tots molt bé”.

Font+enllaç entrevista: La Vanguardia.es

Primer capítol (pdf): “la hora de los sensatos”
Editorial: Espasa
Article 186

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova