-Última hora-

Segons la informació que ha publicat el digital 3cat24.cat, ha mort Eric Segal, l’escriptor que va redactar el clàssic de la literatura romàntica: “Love Story”.
Segal, que va escriure la novel·la que més tard es va convertir en pel·lícula, va morir diumenge a Londres d’un infart. Feia anys que tenia Parkinson. “Love Story”, escrita originalment com un guió quan Segal era professor a la Universitat Yale, es va convertir en un èxit de vendes a tot el món després de publicar-se com a novel·la el 1970. La història ha estat portada al cinema i protagonitzada per Ali MacGraw i Ryan O’Neal. La pel·lícula va guanyar un Oscar i cinc Globus d’Or, entre els quals hi ha el de millor film dramàtic. La frase més famosa del text va ser “Estimar significar no haver de dir mai ‘ho sento'”.

L’escriptor, nascut a Nova York, va ser enterrat aquest dimarts en un cementiri jueu al nord de Londres. Segal va morir diumenge d’un infart a Londres als 72 anys, segons han dit mitjans locals. L’escriptor tenia des de feia anys enrere la malaltia de Parkinson.

“Love Story”, escrita originalment com un guió quan Segal era professor a la Universitat Yale, es va convertir en un èxit de vendes a tot el món després de la seva publicació com a novel·la el 1970.

La història ha estat portada al cinema i protagonitzada per Ali MacGraw i Ryan O’Neal. La pel·lícula va guanyar un Oscar i cinc Globus d’Or, entre els quals hi ha a millor film dramàtic.

Font+enllaç: 3cat24.cat
Article 190
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova